Августин Спасов и Милослав Методиев триумфираха с титлите на Държавното по борба за мъже, дупничанинът Даниел Александров взе приза за най-резултатен състезател

Августин Спасов спечели златото в кат. 60 кг.

При жените дупничанката Миглена Селишка взе приза за най-технична състезателка, Августин Спасов със злато, кюстендилците Бойко Стоичков, Симеон Станкович и Рая Кьосева с бронзови отличия на шампионата в Сливен

 

Спортисти №1 на Кюстендил за последните две години Августин Спасов и Милослав Методиев триумфираха с титлите на Държавното първенство по борба класически стил за мъже, което се проведе в Сливен.

Милослав Методиев триумфира.

Състезателите на клуб „Васил и Георги Илиеви” бяха с класа над съперниците си на тепиха и напълно заслужено се окичиха със златните отличия.

Августин Спасов бе повече от категоричен на финала в кат. 60 кг, след като победи с 12:4 Мартин Велев от НСА. Милослав Методиев в кат. 130 кг не остави никакъв шанс на финала на Асен Табаков от Хасково след 10:1 точки. В същата категория Михаил Павлов се нареди 8-и.

Даниел Александров взе приза за най-резултатен състезател.

Бронзови медали завоюваха Бойко Стоичков в кат. 67 кг и Симеон Станкович в кат. 97 кг. В подножието на отличията останаха Йоан Спасов кат. 55 кг, Никола Костадинов кат. 63 кг и Айрън  Рамадановски кат. 87 кг, заемайки пето място, Димитър Илиев се класира 14-и в категория 72 кг. Повечето състезатели на кюстендилския клуб все още са юноши и тепърва ще се разчита на тях при мъжете.

Титла и приз за най-резултатен състезател на шампионата за дупничанина Даниел Александров, който триумфира в категория 82 кг. На финала при класиците бронзовият медалист от Евро 2016 и пети от мондиала 2017 срази Христо Красимиров с 9:0. Наградата за най-техничен състезател получи Йоан Димитров, станал първи при 87-килограмовите след 7:1 срещу друг дупничанин – Владимир Стойчев. Още един дупничанин – Августин Спасов, пък спечели в категория до 60 кг след успех на финала срещу Мартин Велев с 12:4.

При жените дупничанката Миглена Селишка взе приза за най-технична състезателка. Трикратната еврошампионка за девойки ликува с титлата в категория до 53 кг. Двукратната световна вицешампионка Тайбе Юсеин не допусна изненада в категория до 62 кг, като на финала срази с технически туш 10:0 още една дупничанка – Йоана Маринкова.

Шампионката от шампионата при девойките Рая Кьосева се пребори за бронзовия медал в категория 62 кг при жените. Шампионка стана националката Тайбе Юсейн, а среброто е за бившата състезателка на кюстендилския клуб Йоана Маринкова от Самоков. Иванка Барутчийска и Даниела Крумова, които са ученички в Спортното училище в Кюстендил, се класираха на 11-о и 12-о място в кат. 50 кг.

Шампион на България стана отново и бивш състезател на клуб „Васил и Георги Илиеви” – Евелина Николова, тя бе категорична при 57-килограмовите. Още една възпитаничка на школата от града под Хисарлъка спечели златното отличие, това е Елина Васева в кат. 65 кг.

Схватките бяха изгледани от почетния президент на БФ Борба Валентин Йорданов и председателя на федерацията Христо Маринов.