„Пирин“ (Бл) стартира в пролетния полусезон със загуба от „Локомотив“ (Пловдив)

„Pirin“ (Bl) startira v proletniya polusezon sas zaguba ot „Lokomotiv“ (Plovdiv)

 

В двубой от 21-вия кръг на Първа професионална лига „Локомотив“ (Пловдив) победи трудно като домакин „Пирин“ (Благоевград) с 1:0. Успеха донесе Димо Бакалов, който се разписа в 29-ата минута. Секунди преди последния съдийски сигнал пък новият вратар на “орлетата” – Георги Георгиев, бе много близо до това да изравни с глава и да се превърне в герой за благоевградчани, но колегата му Илко Пиргов се намеси перфектно и спаси вратата си суха.

С тази победа „Локомотив“ (Пловдив), който игра пред празни трибуни заради наказание, събра 26 т. в актива си и задмина “катастрофиралия” срещу „Берое“ в събота „Черно море“ и поне временно се настани на седмата позиция в класирането. „Пирин“ (Благоевград) пък записа трето поредно поражение в елита и остава на 12-о място с 19 точки на сметката си.

Срещата започна с хаотичен домакински натиск, който обаче не доведе до нищо сериозно. Постепенно „Пирин“ се изнесе в по-предни позиции и на няколко пъти стигна в близост до вратата на Илко Пиргов.

Малко преди да изтече половин час игра, домакините от „Локомотив“ откриха резултата. Анте Аралица намери технично Марчев, който майсторски се освободи от Костадин Ничев, напредна отдясно и центрира прострелно във вратарското поле, където необезпокояваният на втора греда Бакалов се разписа за шести път през настоящия сезон.

В 41-вата минута „Локомотив“ можеше да удвои аванса си, но вратарят на “орлетата” Георги Георгиев се намеси отлично след страхотния рейд на Аралица между няколко футболисти в зелено и последвалия му удар по земя.

Десет минути преди края „Локомотив“ остана с човек по-малко. За втори жълт, респективно червен картон след глупава неспортсменска проява срещу Георги Георгиев бе изгонен Абделхаким Нур Буна. В даденото от главния съдия Николай Йорданов продължение „Пирин“ можеше да изравни, но със сетни сили Илко Пиргов успя да се намеси и да парира удар с глава на включилия се в предни позиции Георгиев, като по този начин гарантира първи три точки за “черно-белите” под ръководството на Бруно Акрапович.