Бобовдолци и кметът Величкова почетоха Апостола с поднасяне на венци в село Новоселяне, ученици рецитираха стихове

 В памет на Апостола кметът Елза Величкова и зам.-кметът Детелина Борисова поднесоха венец.

 

 

Бобовдолци почетоха Апостола с поднасяне на венци и цветя на паметната плоча на великия българин, изградена неотдавна в село Новоселяне. В словото си за Васил Левски председателят на НЧ „В. Левски-1932” в Новоселяне Йордан Антов изтъкна приноса на Апостола за освобождението на България. Реч произнесе и бившият кмет на селото Васил Ранчев. Стихове за Левски рецитираха ученици от ОУ „Н. Й. Вапцаров” – гр. Бобов дол.

Ученици почетоха великия българин.

Венци на признателност пред делото на Апостола от името на общинската администрация поднесоха кметът на община Бобов дол адв. Елза Величкова и зам.-кметът Детелина Борисова. Венци бяха поднесени и от името на общинското ръководство на БСП, от името на НЧ „В. Левски-1932” – с. Новоселяне и на жителите на с. Новоселяне. Цветя на почит пред саможертвата на Левски бяха положени на бюст-паметника му от многото дошли гости.

Припомняме, че монументът на Апостола в Новоселяне бе открит на 18 юли 2015 г. Скулптурната композиция бе изградена недалеч от къщата, за която има сведения, че там Васил Левски е основал първия в Дупнишка околия революционен комитет. Средствата за паметника бяха събрани от родолюбци от и извън региона, за което местните създадоха инициативен комитет.