Оправдателни присъди или затвор над 15 години по делото за убийство на Николай Радев-Отвертката

Прокуратурата поиска присъди между 15-18 години лишаване от свобода за Владимир Карастоянов и синовете му Николай и Иван Карастоянови, за убийството на Николай Радев-Отвертката от Дупница.

Защита на обвиняемите пледира за оправдателни присъди. Роднините на Николай Радев поискаха от съда, обезщетение в общ размер на 385 000 лв.

С изслушване на пледоарите  на адвокатите тече и в момента делото за убийството на Николай Радев-Отвертката от Дупница. Делото се гледа в Кюстендилският окръжен съд, под председателството на съдия Мирослав Начев.

Съдят баща и двамата му синове за убийството на Отвертката

„Ние очакваме оправдателни присъди и за тримата. 4 години нашата фамилия живее в един кошмар. Неприсъщо е да попаднем в такъв ад на взаимоотношение с една от най- неприятните групировки в България.

Причината да попаднем в това нещо, се оказа професионалното ми поведение по въпроси като вещо лице по делото на Галеви. Аз не се отказвам от това, което съм написал.

Главната причина бе експертизата, която направих на Антонио Якимов. Това доведе до осъдителни присъди за част от въпросната групировка на Галеви. Оттам се появи омразата към мен и неколкократните ми сблъсъци с групировката на Галеви. Правосъдието в България и по специално в нашият случай би трябвало да постанови оневинителни присъди за нас тримата. Ние сме доведени до отчаяно състояние”, заяви Владимир Карастоянов.

„Очаквам финала на делото да бъде такъв, какъвто трябва да бъде. Безспорно се доказа, че става въпрос за убийство, а не „Очаквам справедлива присъда.По наше убеждение тя трябва да бъде осъдителна. Освен свидетелските показания има и експертизи, които доказват авторството на деянието. На видео записа се вижда агресивното поведение на тримата подсъдими, вижда се,че те го пребиват и го наръгват с нож”, заяви повереникът на родителите на убитият Радев, адвокат Емил Атанасов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ