Безработният Мартин купи жито за намерената кокошчица.

 

Младият мъж си намери кокошка, докато ровеше в контейнерите, купи й жито

20-годишни черни боти от фалиралия дупнишки обувен завод „Гарант” подариха на бездомника Мартин в Дупница. 27-годишният ром много се израдва на обувките, които му идват добре дошли в студените зимни дни.

С благодарност Мартин прие новите боти.

„Те са по-здрави от мен”, възкликна Мартин. „Приятелят ми Мартин, който просеше при храма до пазара, е в болница в София на лечение от наркоманията”, сподели тъжен Мартин, който търси всякаква работа и моли добри хора да му се притекат на помощ.

Както обикаляше по контейнерите на ул. ”Венелин”, 27-годишният ром си намери изгубена кокошка, купи й жито и тръгна да търси при някой приятел да я остави за гледане. Мартин се оплака на хора от квартала, че не може да си намери работа и спи в Горна махала под пиацата за таксита.

Младежът бе без обувки и хора го ожалиха, като му дадоха един хляб и 20-годишни черни мъжки боти. Обувките не бяха мръднали от времето и момчето се затича с тях към следващия контейнер.

3 КОМЕНТАРИ

  1. Брей намери си кокошка.Иди по полето че си намериш кон,крава или овца.Нали това е на някой все пак .

  2. Чак статия за мангала мръсен…. Мангала на сапун. Виж ти, намерил си кокошка, като в приказка. След някой ден ще ни намери още една, сигурен съм….

  3. Мизерия, чичи. дано повече хора да помогнат с дрехи и обувки на момчето, а и работа да има.

Comments are closed.