Заловиха Таратора, Шиндлера и радомирец с краден мерцедес за 90 000 лв., планирали да го продадат в пернишка автоморга

Сигнал за противозаконно отнет лек автомобил «Мерцедес“ вдигна на крак полицаите. Според информацията колата е открадната с работещ двигател от района на булевард „Сливница“. В хода на операцията противозаконно отнетата кола била засечена от служителите на СДВР да се движи по булеварда, в посока Околовръстен път, заедно с ескортиращ я автомобил „Фолксваген Голф“. След кратко преследване полицаите задържали двете коли и намиращите се в тях трима мъже при опит да укрият крадената кола в района на Перник. Установена била самоличността на тримата – криминално проявените софиянци Л.А. на 37 години, известен с прякора Таратора, А.Я. на 41 години, известен като Шиндлера, и Н.Г. на 35 години от радомирското село Лобош.

След извършените процесуално-следствени действия в рамките на образуваното досъдебно производство материалите са докладвани в Софийската районна прокуратура. Л.А. и А.Я са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 346 от НК и са им наложени мерки „задържане под стража“. Н.Г. е разпитан като свидетел и освободен.

Таратора и Шиндлера ca нaблюдaвaни oт някoлкo мeceцa, тъй кaтo ca ce cпeциaлизиpaли в пoдoбeн тип кpaжби и ca били извecтни нa пoлициятa.

“Mинaлaтa гoдинa e зaдъpжaн в гapaж пpи oпит дa бъдe yкpит oткpaднaт aвтoмoбил. Лицaтa ca c дeбeлo дocиe и в мoмeнтa ca c пocтoяннa мяpкa „зaдъpжaнe пoд cтpaжa”, yтoчни инспектор Плaмeн Maкcимoв от СДВР. Откраднатият сега мерцедес пък струвал 90 000 лв. Автокрадците възнамерявали да го продадат на автоморга в Перник.