Красимир Божилов, отмъкнал заека Питър от зоокъта в Перник, с обвинение в опит за кражба

38-годишният Красимир Божилов, който открадна гълъбите и заека Питър от зоокъта в централния градски парк в Перник, вече е привлечен като обвиняем. Засега – за опит за кражба. Той ще се изправи пред Темида заради намерението му да открадне алуминиева лайстна от търговски обект в центъра на областния град. Случаят датира от 18 февруари, когато сутринта полицаи успяха да задържат рецидивиста на местопрестъплението. От него е била иззета брадва, с която е имал намерение да свали металното съоръжение. При направения му личен обиск криминалистите намерили у него и малък талон от лек автомобил „Мерцедес“. Справка е показала, че колата е била разбита същия ден – на 18 февруари през нощта и от нея липсвали малък талон и СД панел на музикална уредба.

Красимир е автор и на  кражбата, извършена в началото на месеца, на 10 гълъба и един заек от зоокъта в парка, припомнят от Областната дирекция на полицията. Престъплението беше записано от охранителната камера в парка. На записа се вижда как мъж с качулка влиза и излиза от клетката на животните през дупка в мрежата, която е направил.

Гълъбите и зайчето бяха намерени на терасата на жилището на Красимир. Животните вече са прегледани от ветеринар. Всички са в добро състояние. Те вече са върнати на собственика им – община Перник. По неофициална информация обаче става дума за върнати седем гълъба, засега не се знае каква е съдбата на останалите три, които били най-скъпите екземпляри.

Задържан е за 72 ч. с прокурорско постановление и ще му се иска постоянен арест.

Работата продължава съвместно с Районна прокуратура-Перник.