Читателите ни пишат: Шефът Горновски преквалифицира експертите от „Надзор на язовирните стени” М. Караиванова и Ст. Димитрова във финансови контрольори в ДАМТН

Петър Горновски

Ако са добри финансисти, какво са работили в дирекцията за язовирите, ако са добри хидроспециалисти, какво ще правят като финансови контрольори?, питат Горновски хората

 

„От понеделник тази седмица със заповед от председателя на ДАМТН Петър Горновски ДАМТН има нови финансови контрольори. Това са две инспекторки от контролно-методичния отдел на дирекцията за язовирите в агенцията. Предложението идва от заместник-председателя Кирил Войнов”, пишат на редакционните имейли читатели.

Валентин Чиликов

Източници на вестник „Вяра” издадоха, че става въпрос за Марияна Караиванова – главен експерт, и Станислава Димитрова – старши експерт в отдел “Контролно-методичен” на Главна дирекция “Надзор на язовирните стени и съоръженията към тях”.

„67-годишният пенсиониран пожарникар добре познава квалитета на въпросните инспекторки, тъй като до началото на годината беше директор на дирекцията за язовирите в агенцията. Логично възникват въпросите, ако двете инспекторки са добри финансисти, какво са работили в дирекцията за язовирите? А ако са добри хидроспециалисти, какво ще правят като финансови контрольори?”, питат в сигнала читателите.

Припомняме, че Сметната палата направи одит на ДАМТН през декември 2017 година. В края на януари главният секретар на агенцията Валентин Чиликов се оттегли доброволно от поста си. От ръководството на ДАМТН отказват да разкрият какво пише в доклада, той не е качен и на сайта на Сметната палата.

„Поставят ли свои верни хора на такъв ключов пост председателят Горновски и заместникът му Кирил Войнов?

Кой гарантира как се харчат финансовите средства на държавната институция? Има ли изобщо контрол над назначенията в ДАМТН?”, питат хората.