Галевият съдия М. Начев реши за смъртта на Отвертката: общо 37 г. затвор при „строг“ режим за Карастоянови от Дупница, плащат 290 000 лв. кръвнина (ВИДЕО)

 

Владимир Карастоянов и Антонио Якимов

15 г. получи Николай Карастоянов, брат му Иван – 13 г. и баща им Владимир – 9 г., стоматологът: Ще обжалваме

Начев разпореди парични гаранции от по 5000 лв. за тримата, Иван Радев: Трябваше по-сериозно наказание

Иван Радев

Николай Радев

Присъди за общо 37 години лишаване от свобода получиха на първа инстанция обвинените в убийството на приближения до Братя Галеви Николай Радев от Дупница – баща и синове Карастоянови. На Николай Карастоянов е наложено наказание от 15 години лишаване от свобода, на брат му Иван Карастоянов – тринадесет години лишаване от свобода и на баща им Владимир Карастоянов – девет години лишаване от свобода, които следва да бъдат изтърпени от тях при строг режим. Според обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Кюстендил Николай, Иван и Владимир Карастоянови са обвинени за умишлено убийство – престъпление по чл. 115, вр. чл. 20, ал. 2 и ал.4 от Наказателния кодекс. Те ще трябва да заплатят на съпругата и родителите на убития общо 290 000 лв. Присъдата може да бъде обжалвана до 15 дни пред Софийския апелативен съд. Съдия Мирослав Начев разпореди парични гаранции от по 5000 лв. за тримата обвиняеми.

Продурор Бойко Калфин

3 поколения доктори, с чисто съдебно минало сме наказани подобаващо, докато бандити вършат какво ли не в страната. Това е отмъщение към интелигенцията. Отмъщение към бунта на едно семейство. Ние все още живеем в Галевград. Ние ще обжалваме, разбира се. Инцидентът с този човек бе поредният, преди това поне 4 пъти аз съм спасявал внучката ми да бъде отвлечена в неговия джип”, заяви след заседанието на съда Владимир Карастоянов.
„Смятам, че трябва още малко по-сериозно да се накажат тези хора. Става въпрос за тежко престъпление. Трябва да се докаже, че законите в тази държава работят. Някаква част от обществото, която е склонна към такъв вид деяния, трябва да се стресне тази прослойка, за да може да има възпитателен ефект. Прокуратурата и служителите на Районно управление на полицията в Дупница си свършиха добре работата”, заяви братът на убития – Иван Радев.

Съдия Мирослав Начев

Припомняме на 11.03.2014 г. в кафе-аперитив „Колата“ в гр. Дупница Николай Карастоянов – извършител, в съучастие с Иван Карастоянов (негов брат) и Владимир Карастоянов (негов баща) – помагачи, умишлено умъртвили Николай Радев, известен в града с прякора Отвертката. Причина за жестоката разправа била краткотрайна връзка между Николай Радев и Владимира Карастоянова, в резултат на която последвали влошени за дълго време отношения със семейството на младата жена. Вечерта на инцидента Радев и Карастоянова се срещнали случайно в кафене „Колата“, при което мъжът започнал отново да я обижда. Тя се обадила на баща си с молба да дойде в заведението и да я защити. Подсъдимият Николай Карастоянов се отзовал на молбата на дъщеря си и тъй като Радев бил известен като ММА спортист, взел със себе си нож с острие около 10-12 см. След първоначални взаимни нападки и обидни думи скандалът между тях ескалирал, заплахи и закани се отправяли от двете страни. Не след дълго, за да го подкрепят, дошли Иван и Владимир Карастоянови, които носели със себе си метален предмет с дължина около 30 см. На Радев била нанесена прободна рана в коремната област, довела до масивна кръвозагуба, която станала причина за неговата смърт. Тя настъпила в реанимационното отделение на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Дупница, където вечерта на убийството подсъдимият Николай Карастоянов бил дежурен анестезиолог и единственият реаниматор в онзи момент. Въпреки предприетите реанимационни мероприятия от подсъдимия и неговите колеги Радев изпаднал в хеморагичен шок, в резултат на което настъпила и смъртта на същия.

Николай и Иван Карастоянов

Осъдителни присъди за докторската фамилия Карастоянови от Дупница.37- години затвори постанови Кюстендилски окръжен съд за двамата братя и баща, привлечени като обвиняеми за смъртта на Николай Радев – ОтверткатаИван Радев, брат на убития Никола Радев

Публикувахте от VOX Kyustendil в 20 февруари 2018 г.

Братът на Николай Радев – Иван

Дупничанинът Антонио Якимов: Д-р Карастоянов спаси живота ми, той не е убиец, а честен човек

Осъдителни присъди за докторската фамилия Карастоянови от Дупница.37- години затвори постанови Кюстендилски окръжен съд за двамата братя и баща, привлечени като обвиняеми за смъртта на Николай Радев – ОтверткатаД-р Владимир Карастянов

Публикувахте от VOX Kyustendil в 20 февруари 2018 г.

Д-р Владимир Карастоянов