Кметът Маринов провали ОбС заседание в Бобошево, тросна се: Моите хора тръгват с мен, кой покани медии?

Кметът Маринов (вдясно), преди да напусне сесията.

Г. Виделова, Ст. Тачев, С. Тренева: Представител на в. „Вяра” има право да присъства, сесиите са публични

Кметът на община Бобошево Крум Маринов напусна демонстративно ОбС сесия. Причина за поведението му стана представител на в. „Вяра”.

Общинските съветници Гергана Виделова и Стефан Тачев

Кметът Маринов започна да разпитва с висок тон председателката на Общинския съвет Даниела Стоянова кой е поканил представители на медии на заседанието.

Гергана Виделова, Сашка Тренева и Стефан Тачев скочиха в защита.

Общинските съветници Гергана Виделова и Стефан Тачев и кметът на Слатино Сашка Тренева скочиха с думите: „Ние сме публични личности и отговаряме с авторитета си и с гласовете си пред жителите на община Бобошево. Сесиите на ОбС са публични събития, представители на медиите могат да снимат, да присъстват на заседания, да задават въпроси”. ОбС шефката Даниела Стоянова заяви: „Медии на заседанието персонално не съм канила. Представител на в. „Вяра” е тук специално за казуса с Екатерина Кръстева, която е със 100% инвалидност и пожела да разговаря със съветниците каква е причината да й бъде отказан личен асистент”. Стоянова бе много разстроена и притеснена от развоя на сесията, коментираха присъстващи.

Притеснената от ситуацията с кмета Маринов Даниела Стоянова

Крум Маринов обаче напусна заседанието с думите: „Моите хора си тръгват с мен”. Последваха го двама общински съветници с  протоколистката и администраторите от общината.

В залата останаха 9-има общински съветници и кметски наместници, сред които Гергана Виделова, Стефан Тачев, кметицата на Слатино – Сашка Тренева, кметът на Блажиево -Пламен Караканов, кметът на Усойка Васил Соколов и др.

Сашка Тренева се оплака, че читалището в Слатино по думите й било за поредна година ощетено.

Кметските наместници на селата Усойка, Блажиево и Слатино – Соколов, Караканов и Тренева, на сесията

Заради минусовите температури сесията бе проведена вместо в читалище „Лоза” в сградата на общината, в стаята на дежурния. В дневния ред на провалената сесия имаше важни точки, сред които „Приемане на техническо задание за изработване на Общ устройствен план”, „Приемане отчета за бедствия и аварии”, „Представяне на пасища мери и ливади”, приемане на програма за управление на отпадъците. Заради напускането на протоколистката точките не можаха да бъдат разгледани, сподели общинската съветничка Гергана Виделова, която допълни, че сесия ще бъде проведена отново през март месец. Стефан Тачев пък заяви: „Подписът на кмета на Бобошево решава проблема на Екатерина Кръстева”.