Шокиращо разкритие за клането в САЩ: Въоръжен служител не помогнал на децата

 

Шокиращи подробности бяха разкрити за клането във Флорида през миналата седмица, когато 17 души бяха убити в гимназия от 19-годишен тийнейджър, съобщи Би Би Си.

Оказа се, че в училището е имало въоръжен полицай, натоварен със задачата да се погрижи за сигурността на учениците, но той по никакъв начин не се е намесил. Той дори не е влязъл в сградата на учебното заведение, когато е открита стрелбата.

„Шокиран съм. Той в нито един момент не е влязъл в сградата“, заяви месният шериф. Въоръженият служител Скот Питърсън е бил уволнен. Стрелбата във Флорида за пореден път повдигна въпроса за продажбата на огнестрелни оръжия на американска земя и липсата на стриктен контрол.

Американският президент Доналд Тръмп предложи учителите да бъдат въоръжени, а тези негови думи бяха подложени на критика. Масовата стрелба във Флорида е поредното масово избиване на цивилни в Щатите за последните няколко години.

Междувременно доктор, който е помагал на пострадалите от стрелбата, описа раните им като ужасяващи. Жертвите също са били с ужасяващи рани по телата си от огнестрелното оръжие AR-15, използвано от нападателя. Лекарят призова автоматът да бъде забранен за продажба, съобщи „Индипендънт“.