Време е да пуснете някой неща

Братя, аз не смятам, че съм уловил, но едно правя – като забравям това, което е назад, и се простирам към това, което е напред.
Филипяни 3:13

Апостол Павел знаеше, че единственото нещо, което можеше да му помогне повече от всичко беше да забрави за миналото.

Как да забравим за това, което е било преди, случките в нашето минало, особенно тези от тях, които ни карат да се чувстваме виновни? Спрете да мислите и да говорите за тях и продължавайте само напред. Всички имаме минало, но също всички имаме и бъдеще! Спрете да живеете в миналото чрез мислите си душевно, емоционално и повярвайте
чрез вяра, че предстоят добри неща занапред.

Не се фокусирайте в неща, които не можете да промените и отдавна са отминали, и не губете време да съжалявате за тях. Въпреки, че правим грешки в живота си, ние можем да се възстановим от тях и пак да се наслаждаваме на прекрасния живот в Исус. Развълнувайте се! Добрите неща идват!

Много пъти ни се иска да изтичаме към това, което сме имали. Колко жени все бягат обратно към някой мъж, който „ти говори“ като на куче, унижава те, използва те, може би дори те бие, злоупотребява с теб. И ти си тръгваш, но после ти става самотно, той ти поднася няколко сладки думи и ти тичаш обратно. Не ви карам да бягате от трудностите, но вие сте по-ценни от това, някой да ви бие и да ви малтретира и използва. Вие не помагате на този човек, ако му позволявате да прави това. Ако не искате да го направите заради себе си, направете го заради него.

Исус каза: „Крадецът идва, за да отмъкне, убие и да погуби. Аз дойдох, за да имате живот и да го имат изобилно! Вие имате стойност! С цена сте купени, с цената на моя живот, не ставайте роби на човеци.“

Бъдете с хора, които ви обичат, грижат се за вас. Не продължавайте да се държите за всички онези хора, които тровят живота ви. Преживейте определен период на самота, ако е необходимо, но позволете на Бог да ви даде някои истински приятели.

Джойс Майр