Марешки избухна: „Воля” не е парцал, че да замества някого

Веселин Марешки

 

Партия “Воля” не е парцал, за да го размахват за заместване на този или онзи, заяви лидерът на формацията Веселин Марешки.

„Ние от “Воля” останахме в центъра и до голяма степен в решенията в момента имаме роля, но да не се преекспонира – мнозинството е стабилно“, обясни той пред БНТ. Така Марешки коментира изказването на Делян Добрев от ГЕРБ, че математически погледнато, “Воля” може да замени депутатите на Сидеров в управляващата коалиция, ако те я напуснат.

Марешки заяви, че няма лична вражда с Волен Сидеров, нито с друг в парламента, а само с партиите, ограбили българския народ. Той коментира и отношенията между лидерите в Обединени патриоти, като заяви, че има големи лидери, но на практика нито един от тях, ако се разпаднат, не може да има даже парламентарна група – те ще имат по 9 депутати.

Няма да имат парламентарна група и ще станат свободни електрони. Това го държи Волен Сидеров в парламента в тази конфигурация, защото ако те го “отлюспят”, той ще стане един свободен електрон, от който нищо не зависи. Вижда се, че между Валери Симеонов и Волен Сидеров няма нищо, което да ги крепи освен далаверата, допълни Марешки.

По отношение на сделката, свързана с ЧЕЗ, той коментира, че по принцип държавата не може да се меси в сделки между частни субекти, но може да се намеси, ако има натиск, нечисти капитали и лобиране. По думите му трябва да се види дали капиталите са “чисти”.

Мисля, че има задкулисие в тази сделка, но нека органите да си кажат мнението, обобщи той. Държавата не може да спре сделката, ако тя е прозрачна, обясни той и допълни, че няма информация кой стои зад пазарджишката фирма, каза още Марешки.

 

снимка

Марешки заяви, че няма лична вражда с Волен Сидеров, нито с друг в парламента.