Цв. Цветанов на кушиите в Крупник: Политиката се прави не на жълтите павета, а сред хората, кметът Котев успя да реши проблеми, трупани с години в Сандански

 

Село Крупник е пример как през годините са съхранени българските традиции за празнуване на Тодоровден. Политиката не е това, което се прави на жълтите павета. Важно е да бъдем по места, да чуем проблемите на хората от тях самите.

Това каза зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който бе гост на конните състезания в симитлийското село. Цветан Цветанов коментира по повод оставката на министъра на енергетиката Теменужка Петкова, че това е нейно лично решение. „Тя е достоен човек и подаде оставка, за да отпадне всякакво съмнение за връзки или натиск в сделката за ЧЕЗ, която е извършена в Чехия. Ще се направи пълна проверка по случая,  за да се гарантира националната сигурност”, каза Цветан Цветанов.

Той коментира, че е от изключителна важност да се завърши по-бързо строителството на АМ „Струма”, защото това би означавало по-малко жертви и повече екология. Председателят на ПГ на ГЕРБ посочи, че е недопустимо президентът, който е обединител на нацията, всъщност да я разединява, да обижда премиера и народните представители. Силата на ГЕРБ са видимите резултати и затова трябва да продължим да работим за повече инвестиции и за повишаване на доходите. За ГЕРБ е важно да се реализират повече политики, насочени към хората“, посочи Цветанов. Като положителен пример в тази посока той даде община Сандански, където кметът Кирил Котев успява да реши проблеми, които са трупани от години. „Той непрекъснато си поставя цели и има ясна нова визия за развитието на Сандански. Имаме амбицията Сандански да се превърне в център за подготовка по лека атлетика. Затова стартира и ремонтът на спортната зала, ще се изгради и лекоатлетическа писта, която да отговаря на всички европейски и международни стандарти”, съобщи Цветанов. Той коментира, че за Благоевградска област е много важна темата за Западните Балкани, която е във фокуса на Българското председателство на Съвета на ЕС. Това е уникална възможност за развитието на региона“, категоричен бе председателят на ПГ на ГЕРБ.

Цветанов подчерта, че кметът на Симитли Апостол Апстолов е приемер за това как се съхранява българската духовност и как хората могат да се обединят и да празнуват заедно. В рамките на събитието Цветанов имаше възможността и да награди победителя в дисциплината бързо бягане Крум Георгиев. Мариан Стойнев остана на второ място, а третата позиция в надбягванията остана за Димитър Ефтимов. В състезанието по теглене на товар в лека категория Иван Дрянов и неговият кон бяха първи, като в каруцата бяха натоварени 600 килограма товар. Втори остана Стоян Попов, а трети – Крум Георгиев. Общо 500 килограма фураж и жито награден фонд си разделиха участниците от леката категория. Магарето Барут на Марио Димитров от Черниче бе отличено със специална награда.