“Миньор” се изложи срещу „Банско“, загуби на свой терен с 0:1

"Миньор" падна на свой терен в Перник и така вгорчи дебюта на Николай Тодоров.

Влади Кабранов донесе победата за „козлите“ в двеминутното продължение на мача

 

Обновеният отбор на “Миньор” падна от ФК „Банско“с 0:1 на своя терен в Перник и вгорчи дебюта на Николай Тодоров и неговия асистент Георги Станков. Единствения гол в срещата отбеляза нападателят на гостите Влади Кабранов в даденото от главния рефер Георги Николов двеминутно продължение в края на срещата. В началото на мача по-активни бяха перничани, но в 17-ата минута бранителят Виктор Райчев получи втори жълт и съответно червен картон и преждевременно се прибра в съблекалнята. Пет минути след това “Миньор” вкара гол, но главният рефер не го зачете заради засада на нападателя Лъчезар Георгиев.

С човек повече банскалии взеха инициативата и се пренесоха в половината на домакините. В 38-ата минута Георги Фикиин нацели напречната греда над Даниел Леонтиев, след което топката напусна очертанията на терена. В 40-ата минута Фикиин остана сам срещу Леонтиев, но отново нямаше шанс пред гола.

След почивката двата отбора хвърлиха повече сили в средата на терена и рядко поглеждаха към противниковата врата. В даденото от Георги Николов двеминутно продължение отборът на Банско направи бърза контраатака и Фикиин шутира от границата на наказателното поле, но вратарят на “чуковете” Даниел Леонтиев отби удара. Последва добавка на Кисьов, но Леонтиев отново спаси, като прати топката в краката на Влади Кабранов, който от пет метра вкара за 0:1. След последния съдийски сигнал на арбитъра двата отбора се хванаха за гушите и се наложи охраната на мача да въдворява ред и на терена.

“Миньор”: Д.Леонтиев, Савов, Л.Илиев, Киров, Райчев, Ил.Илиев, Селичински (85-Аличков), Слишков (65-Балев), Кадифчин, Ан. Атанасов (20- Гогов) Лъчо Георгиев.

„Банско“: Иван Димитров, Трънчаров, Стоилков, Лазаров, Пащелиев, Сандев, Кисьов, Креболиев, Фикиин, Кабранов, Лефтеров.