Главният архитект на Петрич Владимир Митрев с глоба от 1300 лв. за декларация с невярно съдържание за негова фирма, може да обжалва

Владимир Митрев

Главният архитект на Петрич Владимир Митрев бе глобен 1300 лв. за декларация с невярно съдържание. Глобата наложи съдия Божана Манасиева по време на съдебното дело срещу него за подписване на документ с невярно съдържание. Адвокатът на Митрев – Велина Банчева, пледира за минимално административно наказание. На предишното заседание тя заяви, че клиентът й не се признава за виновен, и поиска съдебно следствие по случая. Архитектът не се яви на заседанието, но стана ясно, че той се е отказал от воденето на следствие. Митрев може да обжалва глобата.

Делото е заведено срещу него, тъй като при назначаването му на поста от кмета Димитър Бръчков е подписал декларация, че на негово име няма фирми, с което е потвърдил неистина. Проверката е показала, че на името му в момента на неговото назначаване е съществувала незаличена фирма – ЕТ „Владимир Митрев – ВМ“. Делото срещу главния архитект на община Петрич Владимир Митрев бе за подписване на декларация по Закона за държавния служител с невярно съдържание. Сигналът за това бе подаден до Районна прокуратура – Петрич на 17 октомври 2016 година от съветниците адвокат Иво Стефанов и Живко Карадалиев.