Застреляха майстор на халва в Ловешко, местните хора уплашени и потресени от екзекуцията

Убийството било извършено в ловешкото село Добревци

 

Един от най-големите производители на халва в страната бе открит убит в дома си в ловешкото село Добревци. 47-годишният Иван Христов е застрелян в главата, съобщиха полицаи.

Сигналът за убийството бил подаден към 18,50 ч в районното управление в Ябланица. 50-годишният брат на жертвата Милен се натъкнал на трупа в къщата му в селото и веднага се обадил в полицията. Огледът в жилището продължил почти цяла нощ, разказаха хора от селото.

Убитият и брат му имат фирма за производство на известната ябланска халва. В селото, което е близо до Ябланица, има още един цех за производство на сладкото лакомство. Кметът на селото Йордан Йорданов каза, че жертвата не е имала конфликти. “В селото не се е коментирало нищо лошо за него. Местните хора са доволни от тях. Всички в селото сме учудени от престъплението. Има и страх”, добави кметът. Според него не можело да се говори за конкуренция в бизнеса, тъй като имало голямо търсене на халва на пазара.

Вчера не стана ясно дали по време на огледа, криминалисти са установили липса на вещи от жилището на разстреляния безнесмен. Според запознати вече има заподозрян за убийството, но отказаха подробности, за да не се попречи на разследването. По информация на БНР за екзекуцията е задържан синът на бизнесмена.