След шестия ранкинг турнир от родния шампионат по снукър трима кюстендилци в подножието на Топ 16

Даниел Младенов, Юлиян Петров и Георги Георгиев (отдясно наляво)

Патронът на школа Юлиян Петров е 16-и, Дани Младенов, Георги Георгиев и Дейвид Давидков на два турнира от Мастърс-А

 

След шестия ранкинг турнир от родния шампионат по снукър, който се проведе в столицата, четирима състезатели на Снукър клуб МАСТЪРС (Кюстендил) имат реален шанс да попаднат в Топ 16 и да се класират за участие в Мастърс-А. Това са патронът на школата от града под Хисарлъка Юлиян Петров, който към момента е 16-и с 340 т., както и Дани Младенов, Георги Георгиев и Дейвид Давидков. Тримата са в подножието на върха, преди да се изиграят последните два турнира от този сезон.

17-годишният Дани Младенов е на 17-о място с 260 точки. Георги Георгиев и Дейвид Давидков са съответно 19-и и 20-и с по 240 точки. По-надолу в класирането са Даниел Янев и Росен Христов, съответно 44-ти и 49-и с 80 и 60 точки, като основната причина да заемат тези места е, че не успяват да участват на всички турнири.

В шестия ранкинг турнир участваха трима кюстендилски представители. Георги Георгиев победи с 2-0 фрейма Мартин Монов, но във втория мач отстъпи на бъдещия победител на турнира, четирикратен шампион за този сезон – Братислав Кръстев.

Юлиян Петров се препъна в младия столичен талант Алекс Хубанов. След като Алекс взе първия фрейм, Юлиян се върна с бързи 38 точки на масата и изравни резултата. Последва трети фрейм с много тактическо надиграване, който накрая спечели Алекс. В четвъртия фрейм Хубанов беше набрал скорост и затвори мача с 3-1.

Дани игра убедително и в двата си мача. В първия победи Димитър Апостолов с 2-0, като в първия фрейм направи две солидни точкови серии от 32 и 30 точки. Вторият му мач беше срещу европейския вицешампион по билярд Спасиан Спасов. Въпреки че Спас поведе с 2-0, Дани не се отказа никак. Намали до 2-1 и в четвъртия фрейм притисна Спасов в игра по последни синя, розова и черна и съвсем малко не му достигна да докара мача до последен, решаващ фрейм.

“Предстоят ни още два турнира, преди окончателно да се определи кой ще завърши пръв, кой ще се класира в Топ 16, т.е. за участие в Мастърс-А и кой в Топ 32 – за участие в Мастърс-Б, който сме го окупирали”, сподели Юлиян Петров.