Три бронзови отличия завоюваха кюстендилските момчета от държавния личен шампионат по борба

Никола Христов и Деян Асенов си поделиха третото място.

Никола Христов, Деян Асенов и Деян Ангелов се наредиха трети, Теодор Петков и Виктор Гелемеров останаха пети

 

Единадесет състезатели на кюстендилския клуб по борба “Васил и Георги Илиеви” взеха участие в държавното лично първенство за момчета класически стил в Бургас. Възпитаниците на треньора Радостин Палчев спечелиха три бронзови медала и записаха две пети места.

Третото място в кат. 41 кг разделиха Никола Христов и Деян Асенов. В същата категория пети се нареди Виктор Гелемеров, а Васил Борисов 11-и. С бронзово отличие се окичи и Деян Ангелов в кат. 62 кг, а съотборникът му Дионисиос Мелехов е 15-и. Теодор Петков остана в подножието на медалите в кат. 38 кг, класирайки се на пето място.

Деян Ангелов (вдясно) се окичи с бронз.

При най-леките – кат. 35 кг, Васко Борисов е 11-и, а Сотир Клинков е 14-и в кат. 48 кг. Девето място записа Цветан Асенов в кат. 75 кг, а Румен Петрунов е 14-и в същата категория.

В шампионата на тепиха в бургаската зала “Никола Станчев” в спор за отличията излязоха 190 състезатели от 30 клуба в страната.

Въпреки усложнената зимна обстановка, особено в Източна България, от родната федерация не са отменили предстоящото на 1 и 2 март държавно лично първенство за кадети и днес девет кюстендилски борци потеглят към Бургас, сподели главният треньор на клуба Валери Райчев.