Самоковци: Втори ден снежна блокада парализира парк „Ридо“, едно от дърветата се срина на пътя

Владимир Георгиев (на малката снимка)

Кметът Владимир Георгиев ще разпореди ли общинският път за парка да се изчисти, питат хората

 

Обилният снеговалеж изненада неприятно самоковци. Граждани звъняха на редакционните телефони с оплаквания, че не са доволни от почистването на улиците.

Читатели на „Вяра“ изпратиха снимков материал от непочистения път към парк „Ридо“, като заявиха: „Втори ден нито една машина не благоволи да  почисти пътя за парк „Ридо“. Пътят е общински. Паркът е любимо място за самоковци, туристи, природолюбители и естествоизпитатели, намира се недалеч от градската среда.

Община Самоков преди три месеца изсипа някакви люлки, направи увеселителен парк за над 300 000 лв., за да може хората да си водят децата там. Заради непочистения път никой от два дни не може да се придвижи. Има и много паднали дървета, които затрудняват допълнително движението. Едно от дърветата се е сринало на самия път и не позволява придвижването към парка на моторни превозни средства”, твърдят граждани.

Съгласно разпоредбата от Закона за пътищата изграждането, ремонтът и поддържането на общинските пътища се осъществява от общините. Разпоредби от Закона за движение по пътищата задължава лицата, които стопанисват пътя, да го поддържат в изправно състояние, да сигнализират незабавно препятствията по него и да ги отстраняват във възможно най-кратък срок. „Има ли служба за контрол, определена от кмета на общината, които да контролират изправността и състоянието на пътната настилка.  Кметът Владимир Георгиев ще разпореди ли общината да осъществи снегопочистването на общинския път за парк „Ридо”?“, питат пред „Вяра“ граждани на Самоков.