Бобошевци: Градът е задръстен от сняг и недостъпен за линейки, с часове не успяхме да се приберем по домовете си  

Автомобилът на Виктор Иванов на кръговото на Бобошево

Съветничката Г. Виделова: Не са почистени нито входът, нито изходът на Бобошево, нито малките улици

Кметът на Бобов дол Елза Величкова реагира светкавично на усложнената обстановка, доволни са шофьори

 

Магистралата в района на Бобошево се превърна в истинско снежно изпитание за шофьорите заради обилния снеговалеж, заявиха пред „Вяра” водачи на МПС.

Кръговото при Бобошево бе снежен капан за шофьорите, оплакаха се хората.

Трудно се оказа придвижването и по улиците на Бобошево. „Не сме доволни от свършеното от фирмата, с която сключи договор кметът на Бобошево Крум Маринов за снегопочистване.

Крум Маринов
Гергана Виделова

Видно е, че снегът не е почистен и общината се оказа недостъпна за автомобили и линейки.

Непочистеният път за Бобошево
Кучето на драгоданеца Методи Кюртчийски на почистения път

В най-големия сняг не успяхме да се приберем с колите си след работа с часове у дома”, недоволстват бобошевци. „Фирмата не почисти нито входа, нито изхода на Бобошево, нито малките улици в града”, заяви и общинската съветничка Гергана Виделова.

Иван Минков

Виктор Иванов от Съюза на автомобилистите в България се отзова пръв на сигнала за бедствие на кръговото на Е-79. С включен буркан изчака идването на почистващ снегорин, предупреждавайки по този начин шофьорите за непочистения участък.

Елза Величкова

От кметовете най-бързо на снега реагира кметът на Бобов дол Елза Величкова, която нареди навреме да бъдат обработени пътищата за Бобов дол и селата, доволни са шофьорите.

Добре обработеният път за Бобов дол при Големо село улесни шофирането, доволни са водачите на МПС.

Отличник по почистването на снега бе и кочериновският кмет Иван Минков. От жп прелеза при село Мурсалево до селата Бураново, Боровец, Крумово и Драгодан и стария римски път от Драгодан до Бобошево бе почистен от снегорин преди края на работния ден. За почистването на Е-79 и кръговото при Бобошево бе изпратен снегорин след 20 часа вечерта.