Лаборантката Ивелина Дамянова представи първата си стихосбирка на седянка в Долна баня, инж. Стоименова й подари бележник

 

На Баба Марта посветиха последната си за месец февруари дневна седянка членовете на Сдружението на хората с увреждания “Венетица” в Долна баня.

Председателката инж. Светла Стоименова разказа легендата за мартеницата, прочете разказ за Баба Марта и Пижо и Пенда. Тя представи пред присъстващите авторката Ивелина Дамянова и първата й стихосбирка “С оптимизъм”. Ивелина е долнобанска снаха, родом от ботевградското село Врачеш. Ивелина Дамянова работи като лаборантка в долнобанския винзавод и следва задочно Библиотекарския институт.

Членове на организацията рецитираха и прочетоха избрани от стихосбирката нейни творби, а авторката сърдечно им благодари, като подари на сдружението в лицето на председателката инж. Светла Стоименова два екземпляра от нея с автограф.

Красиво цвете и бележник с химикал пък получи Ивелина Дамянова заедно с красива мартеница от членовете на инвалидната организация за гостуването й в клуба и представянето й на първата си стихосбирка. В края на своето гостуване младата поетеса прочете и своя нов разказ за Баба Марта.

Стихосбирката “С оптимизъм” на Ивелина Дамянова съдържа 24 стихотворения, а рисунката на корицата е дело на голямата й дъщеря Радослава Дамянова.