Община Сапарева баня дава на наематели 360 кв. м до гейзера за атракциони, наддаването тръгва от 2,50 лв./кв. м

ОбС-Сапарева баня прие отчета на кмета Гелев за състоянието на общинската собственост.

 

Георги Шиков от Овчарци купува 104 кв. м общински имот за 40 лв./ кв. м

Община Сапарева баня ще проведе тръжна процедура за отдаване под наем на части от имот, намиращ се до гейзера с гореща минерална вода, реши местният парламент в планинското селище.

5 петна, публична общинска собственост, ще бъдат предоставени за поставяне на преместваеми търговски обекти – атракциони. Петната ще бъдат наети за период от седем месеца годишно, считано от 1 април до 31 октомври, за срок от 10 години. Три от тях са по 70 кв. м, едно е с площ 50 кв.м и едно – 100 кв. м. Общинският съвет определи началната тръжна цена за наддаването за обектите – 2,50 лв./кв.м на месец без ДДС.

Местният парламент даде съгласие да бъде прекратена съсобственост върху имот чрез продажба дела на общината на физическо лице. Парцелът е в с. Овчарци, с площ 431 кв.м. Георги Шиков е собственик на 327 кв.м и ще купи останалите 104 кв. м на цена 40 лв./кв. м.

С друго решение бе приет отчетът на кмета Калин Гелев за състоянието на общинската собственост и нейното управление през миналата година. От докладната стана ясно, че за периода са съставени 288 акта за общинска собственост, по образци, утвърдени от  министъра  на регионалното  развитие и благоустройството. 28  от  актовете са за публична общинска собственост, а 204 – за частна общинска собственост. С 4 имота са извършени разпоредителни действия. Един от терените е продаден на търг или конкурс, отново след конкурс за един имот частна общинска собственост е учредено възмездно право на строеж.

 През годината са сключени 93 договора за отдаване на свободни имоти и части от тях, които не са необходими за нуждите на общината или на юридически лица на издръжка на общинския бюджет, под наем. По чл.14, ал.2 от ЗОбС (след проведен публичен търг или публично оповестен конкурс) са проведени  21 процедури и са сключени 17 договора. Сключени са 54 договора за маломерни имоти, 7 – за паши, мери и ливади, 11 – за петна в района на начална станция на лифта за Езерата”. Поради  изтичане срока за настаняване са прекратени 24 наемни отношения, а поради неплащане на наем – 4.

Сред приетите предложения бе и за провеждането на открит конкурс за възлагане на дейности в общинската гора. Докладната касае добив (сеч, извоз и рампиране) на временен склад на прогнозни количества дървесина, ремонт и поддръжка на път до и в обекта.

Съветниците дадоха съгласието си и за ползване на дървесина в няколко подотдела в общинската гора, предоставяне на поземлен имот, преотреждане на терени.