Дъщерята на кюстендилската специалистка в леката атлетика Цвети Кирилова с два златни медала от първото си състезание

Явора Кръстева на почетната стълбичка със златния медал

6- годишната Явора Кръстева получи кратки указания от майка си, за да триумфира на 60 м и дълъг скок от място

 

Известно е, че крушата не пада по-далеч от дървото. Доказателството за това е дъщерята на кюстендилската специалистка в леката атлетика Цвети Кирилова – Явора Кръстева. 6-годишната състезателка на СК по лека атлетика “Цвети Кирилова” спечели златните медали на 60 метра спринт и на дълъг скок от място още при появата си на първото си състезание.

На Детския турнир, организиран от бившия национален състезател Магдалена Христова в зала “Асикс Арена”, 6- годишната Явора спечели първото място на 60 метра с резултат от 10, 93 сек. В дисциплината скок от място, талантливото момиче също бе над всички и грабна второ злато с резултат 1,47 м.

“Много съм щастлива и доволна от Явора. Дадох й най-общи указания за двете дисциплини, а самата подготовка продължи около 10 минути. Всички ме питаха как я тренирам, а истината е, че на тази възраст, натоварването на ставите трябва само по себе си да е естествено. Явно при Явора се случват нещата набързо, но тепърва ако иска да продължи с лека атлетика я чакат много тренировки и упорит труд”, сподели Цветелина Кирилова.