Крум Милев: Зимната обстановка в Дупница е усложнена, кметът Чимев отмени синята зона 

Крум Милев и кметът Огненски в Бистрица

Крум Милев: Зимната обстановка в Дупница е усложнена, кметът Чимев отмени синята зона

Цветанка Милушева мете тротоара на ул. „Венелин”, Велкова: Снегоринът щеше да затрупа кучето ми, връща снега на почистеното

 

Усложнена е зимната обстановка в общината, потвърди зам.-кметът Крум Милев. Машините започнаха работа в 2,30 часа през нощта.

Цветанка Милошева почисти тротоара пред дома си на „Венелин”.

Има нови навявания от преспи по пътя между селата Яхиново и Крайници. Този участък, както и пътят към сметището се обработват от машините на фирмата по снегопочистване.

Непочистената улица за пазара

През целия ден продължи почистването на града и селата. „Най-голяма е снежната покривка в село Бистрица, където от 5,30 часа сме с кмета на селото Кирил Огненски и се включихме в почистването на труднодостъпните улици.

Ул. „Трети гвардейски полк” при Тютюневото и детската площадка

Благодаря му за помощта, която ни оказва и в града с автомобила си, който е превърнал в миниснегорин”, каза Крум Милев. Служители от община Дупница обработват автобусните спирки, стълби и пешеходни алеи.

Частично почистената улица „Св. Георги” пред Спешна помощ и общинската болница

В Крайници са с намалени на 20 минути учебни часове заради липсата на ток. Детската градина не работи. „За всеки случай сме направили организация, ако се наложи децата от Червен брег и Крайници да бъдат поети от детската градина в Яхиново”, допълни Милев.

Непочистената ул. „Акад. Петър Динеков” на екскмета Дангов

С решение на кмета на община Дупница инж. Методи Чимев се пуска безплатен достъп в обхвата на “синя зона” до края на седмицата. Причината е в усложнената зимна обстановка и ниски температури. Ползвателите на паркоместата да не използват и СМС услугата.

Същевременно дупничани се оплакаха от неработещи светофари. „Районът на общинската болница, Спешна помощ и автогарата в Дупница бяха частично почистени, главните артерии на града също бяха почистени, но около училищата само частично”, казаха читатели. Живеещи на ул. ”Венелин” се оплакаха, че цял ден са чистили тротоарите за пешеходците, а снегопочистващата машина отново наблъскала снега по тротоарите. „Какво е това безумие? От 5 ч сутринта чистя снега, за да не се подхлъзнат ученици или други хора пред дома ми и машината мина и целия сняг с дясната част на греблото от улицата го хвърли на тротоара, щеше да ми затрупа кученцето, добре че го дръпнах с каишката”, разказа Велкова. При хлебозавода Цветанка Милушева и съпругът й усърдно почистиха тротоара за пешеходци.