500 лв. награда плати на перничани бизнесменът Илия Илиев от Дупница за изчезналите си кучета, прибра хъскитата и отсече: Отново съм жив

 

Бизнесменът Илия Илиев с племенника си прибраха Рая и Алегра от Перник.

 

500 лв. за намерените си кучета плати на перничани дупнишкият бизнесмен Илия Илиев. Любимците му хъскита Рая и Алегра изчезнаха в понеделник и съсипаха от нерви стопанина си.

Илиев смъкнал над 10 кг от тревога по животните. Ден и нощ той обикалял улиците, за да търси любимците си. До петък обаче нямало и следа от тях, когато му звънят от Перник.

„Намерили са ми телефона от фейсбук, там имам и снимки с кучетата”, каза Илиев и добави: „Отново съм жив! Молих се на Бог да ги опази!”

Бяха в голям стрес по пътя от Перник до Дупница, но щом си влязоха в стаята у дома, започнаха да си оглеждат любимите места и да играят, се успокоих.”

Животните изчезнали в понеделник, когато Рая и Алегра се измъкнали през дупка на съседския двор. Съседи споделили на Илия Илиев, че кучетата два часа са играли в района на бившата баня.

Бизнесмен от Дупница Илия Илиев се занимава със строителство и пътува заедно с кучетата си в Германия и Италия.

„Пътувам и живея в чужбина с двете си любимки. Навсякъде съм с Рая и Алегра, с тях се чувствам у дома навсякъде. На италиански Алегра означава Весела”, сподели Илия, който бе разлепил из цяла Дупница плакати на 4-годишната майка Рая и дъщеря й на година и половина. В издирването се включиха и съседи, а Илия предложи и възнаграждение за животните.