Борците Димитър Илиев, Рая Кьосева и Никол Ангелова приеха факела на мира в Кюстендил

 

Кметът Петър Паунов посрещна факлоносците.

Кметът Петър Паунов и десетки спортисти посрещнаха участниците в Световния пробег на мира

Димитър Илиев, Рая Кьосева и Никол Ангелова

За първи път в 31-годишната си история Световният пробег на мира започна своята обиколка от България, а Кюстендил бе петият от 11- те града, през който преминаха участниците в най-мащабната и най- продължителната масова проява, посветена на мира.

Състезателите по борба Димитър Илиев, Рая Кьосева и Никол Ангелова приеха факела от представители от няколко различни държави в началото на Кюстендил и го пренесоха през част от улиците до площад “Велбъжд”, където ги посрещна кметът Петър Паунов и десетки спортисти.

В центъра на града от организацията Peace Run бяха подготвили спортни игри и други забавления за присъстващите, като всеки един успя да докосне и снима с факела.

“Световният пробег на мира” се ръководи от американската организация с нестопанска цел на йога учителя Шри Чинмой. От нея поясняват, че не събират средства, не пропагандират политически каузи, а отправят “покана към всеки да направи стъпка към един по-добър свят”.

Много кюстендилци се докоснаха до факела.

 

До 4 март пробегът ще премине още през Дупница, Благоевград, Симитли, Кресна, Сандански и Петрич, преди да се отправи към Гърция, за да обиколи общо 48 страни в Европа.