Лошото време премести в театъра в Дупница празничния концерт за 3 март, изложбата от Панагюрище отложена за следващата седмица

Празничната програма по случай 140-годишнината от Освобождението на България от турска власт в Дупница претърпя промени, съобщиха от пресцентъра на общината.

Честването стартира в 11 часа на пл. „Свобода” с официално издигане знамето на Република България. В 11,15 часа ще бъдат поднесени венци и цветя на паметната плоча на дупнишките опълченци. Концертът, който започва в 11,30 часа, ще бъде в залата на ОбДТ “Невена Коканова”, а не както бе обявено – на пл. „Свобода”. Промяната е заради ниските температури. Поради проблеми с атмосферните условия и заледените пътища експозицията за изложбата от Панагюрище, която бе обявена в програмата, се отлага за следващата седмица.

Както писахме, в празничния концерт ще участват танцовите състави „Терпсихора” и „Божи дар”, ВС „Артпоп”, Детска вокална група при ОУ “Евлоги Георгиев”, Фолклорно трио „Авлига”, НЧ „Зора 1858” в Дупница с Танцов състав „Зора”, Смесен хор „Рилски звуци” и Балетна школа, НЧ „Светлина  1927” – с. Бистрица. Освен концерта в театралния салон в 13,00 часа в заседателната зала на община Дупница ще има конкурс рецитация, посветен на юбилея, „Свобода или смърт юнашка”.

Организаторите отправиха апел: гражданите, които имат възможност, да бъдат облечени в български носии или облекла, традиционни за онова време.