Кметът на Сандански К. Котев брои 72 000 лв. за BG MUSIC FESTIVAL, санданчани: Пак ли Касъмови ще правят феста?

Кметът на Сандански Кирил Котев и Денис Касъмов си стиснаха ръцете за провеждането на миналогодишния фестивал

 

 

72 000 лв. дава община Сандански за второто издание на BG MUSIC FESTIVAL.

„Пак ли фестът ще се даде на Касъмови?”, питат се всички в Сандански. Миналата година фестивалът, който се явява модерният вариант на „Пирин фолк”, ориентиран предимно към тийнейджърите, направи своя прощъпалник именно в южната община.

Котев беше част от журито на миналогодишния фестивал заедно с Орлин Горанов, Теди Кацарова, Спенс…

Община Сандански беше съорганизатор заедно с популярна телевизия за българска музика, собственост на семейство Касъмови, които държат и телевизия за фолклорна музика. Именно фолклорната телевизия пък излъчва емблематичния за Сандански „Пирин фолк”. Управител на фирмата е Виктор Христов Касъмов, съдружници са Денис Касъмов и Ненчо Христов Касъмов. Денис Касъмов игра ролята и на фестивален директор на BG MUSIC FESTIVAL миналата година.

За изпълнението на обществената поръчка, която ще мине по процедурата на прякото договаряне, кметът Котев е поканил фирмата на Касъмови „ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП” ООД, „Юпитер ТС” ЕООД с управител Марийка Андреева и „ЕЛ ЕМ ГРУП” ЕООД с управител Вилияна Ангелова.

По регламент BG MUSIC FESTIVAL е ежегоден национален форум, който дава изява на артисти – изпълнители с нови авторски песни в стиловете на съвременната популярна музика – поп, рок, хип-хоп, R&B, dance, клубен, електронен и всички останали стилове и подстилове в модерното комерсиално музикално изкуство.

„Като е фестивал за българска музика, поне името да беше на български”, коментират усилено санданчани, които питат още: „Не са ли 72 000 лв. доста солена тарифа, за да се прави реклама на Сандански? И какво, привличат се за две вечери куп крещящи хлапетии, струва ли си? По-голяма сметка от рекламата май имат от телевизията, която излъчва концерта, не може ли общината да мине по-тънко, като например с това да им предостави за ползване летния театър? Смятаме, че това е по-справедливо?”

Иначе фирмата, която ще вземе поръчката, ще трябва съвместно с община Сандански да сформира организационен комитет на фестивал, да се заеме с набиране и селектиране на авторски музикални произведения и изпълнители.

В парите е включено и пълното медийно обслужване. Тук влизат и организирането на гласуването на зрители и посетителите на фестивала за победители в отделните конкурси. Фирмата победител ще трябва да се погрижи и за продукционната обработка на селектираните песни. Пълна реклама, медия планиране и стартиране телевизионно излъчване на рекламни спотове, тийзъри и др.; радиоизлъчване на селектираните песни; организиране и извършване на продажби на телевизионна и интернет реклама; отдаване на площи и позиции за външна (билборди), интернет и друга реклама.

В задълженията влизат още осъществяване на музикално-сценичната реализация на фестивала – сценография, сценарии, режисура, декори, озвучаване, осветление, водещи, хореографии (хореограф-постановчик и танцови формации), атракциони, постановъчни реквизити и др. присъщи; осигуряване на съоръжения, техника, материали и консумативи за сцена, звук, осветление, пиротехнически съоръжения, интерком комуникации и др. присъщи, вкл. прилежащи екипи за времето на провеждане на фестивала.

Телевизионно заснемане на фестивала с гарантирано директно излъчване по национална музикална тв програма с предоставяне на тв сигнал и интернет връзки на други медийни партньори е друга ключова част от работата на фирмата изпълнител, която ще е натоварена и с организиране на продажбите на входни билети, предварително съгласувани с община Сандански. Като община Сандански изрично държи да фигурира на всички рекламни и презентационни материали за фестивала и представянето й като съорганизатор.