Резил навръх 3 март: Изхвърлиха дупничани от ресторант в Македония, туроператорът Даниела Грошкова от „Оазис” не платила куверта от по 39 лв.

Даниела Грошкова

Готвачи, сервитьори и оркестранти погнали нашенци, искаме си парите, такъв срам никога не сме брали, споделиха те

Собственикът на фирмата Васил Ангелов от Благоевград: Грошкова е пред уволнение, обеща да върне парите, макар хората все пак да са пътували до Македония и са яли салата с ракия

Туроператорът Даниела Грошкова, която завежда офиса на благоевградската фирма „Оазис” в Дупница, завлякла цял автобус дупничани с по 39 лв.

Грошкова продала оферти на фирмата за празничен обяд в комплекса „Гиновци” в Македония навръх националния празник 3 март. Грошкова събрала парите, завела групата с автобус в Македония, но не платила кувертите в комплекса и собствениците заедно с персонала изгонили дупничани като кучета от ресторанта. Преди това обаче те им сервирали вкусна салата и по една ракия. Излагацията стартирала малко след като от комплекса установили, че туроператорката се мотае и отказва да плати предварително за увеселението и гощавката.

Нашенци били като гръмнати, след като готвачите, сервитьорите и оркестрантите ги нападнали с унизителни призиви „вън, напускайте веднага”.

„Първоначално не знаехме какво се случва, чудехме се какво става. Туроператорката също се правеше на незнаеща. Всички бяхме съсипани. Таково огромно унижение и срам не бяхме изпитвали. Смятахме да се обърнем към прокуратурата, но ситуацията е така объркваща. Чудехме се какво да предприемем. Питахме къде са парите, които предоставихме на „Озаис”, опитвахме да намерим документи, които да удостоверят, че сме си платили, но никой от нас не носеше такъв, а повечето не бяхме и получили. Оказа се, че отвсякъде сме неизрядни. Качихме се като попарени в автобуса и се прибрахме, преживяхме световен резил. Предупреждаваме хората да не използват услугите на туристическа агенция „Оазис”, за да не се окажат в нашата ситуация, моля да не цитирате имената ни, защото още не сме преодолели срама. Не смятаме, че и прокуратурата ще ни помогне, тъй като случаят е особен”, казаха потърпевши. Офисът на фирмата в Дупница се намира на ул. „Николаевска”.

Веднага се свързахме със собственика на агенцията Васил Ангелов от Благоевград. „Да, така е. Признавам за случилото се, туроператорката е пред уволнение, тя обаче обеща да върне парите на всички потърпевши, надявам се, че ще го направи, въпреки че те са консумирали част от услугата, пътували са до комплекса, изяли са по една салата и са пили по ракия”, каза той за вестник „Вяра”.

Това не е първият подобен случай с въпросната компания. Има подадени и други жалби срещу същата фирма.