70 души с увреждания отбелязаха 8 март с празничен обяд в Сапарева баня, Валя Симеонова от Кюстендил поведе хорото

Председателката Елена Динева направи отчет за дейността на клуба: Благодарим на кмета Гелев за поставения парапет при пощата, подарява ни 2 екскурзии в годината

70 души от дружеството на инвалидите в Сапарева баня се почерпиха с вкусен обяд и отпразнуваха 8 март на весело тържество в местна пицария.

Председателката Елена Динева даде и годишен отчет за работата на организацията в Сапарева баня към 2017 г. Председателката на Основната организация на Съюза на инвалидите в Кюстендил Валя Симеонова поведе хорото, а директорката на социални грижи в Дупница Виолина Лазова пожела на празнуващите много здраве и успехи.

Благодарим на кмета Калин Гелев за поставения парапет на стълбите пред пощата, което улесни достъпа ни до нея. Надяваме се и в бъдеще да ни се предоставят още достъпни места, от които имаме необходимост и по селата”, казаха Елена Динева и присъстващите членове на организацията в Сапарева баня. Хората с увреждания в курортната община са ходили на много екскурзии, организирали са различни чествания, живеят енергично и умеят да се радват на живота.

От клуба благодариха на Иванка Панева и Иванка Йоцева, които намериха заведение за празничния обяд и определиха менюто, като залуга имат и отговорниците на организацията. „Клубът е привлекателно и уютно място да се срещаме, да четем вестници, списания, да гледаме телевизия, да общуваме, обменя се полезна информация, консултации. Хората са доволни, че може да водят един активен и разнообразен начин на живот, пътуваме много и умеем и да се забавляваме”, заяви Динева. Хората споделиха, че са много доволни от вкусния обяд и приятната обстановка. Срещата им започна с едноминутно мълчание в памет на тези, които вече не са между тях.