Дупничанката Ели Василева контузена, „Динамо” на полуфинал в Русия

 

Капитанката на националния ни волейболен отбор Елица Василева и нейният „Динамо” (Казан) се класираха за полуфиналните плейофи в Суперлигата на Русия. Волейболистките на „Динамо” биха категорично у дома „Сахалин” (Южно-Сахалинск) с 3:0 (26:24, 25:13, 25:22) в трети решителен мач от 1/4-финалите, игран в четвъртък вечер.

Така „Динамо” спечели плейофната серия с 2-1 победи и продължава напред на полуфиналите. Там дупничанката и компания ще срещнат „Уралочка”-НТМК (Екатеринбург), който отстрани „Заречие” (Одинцово) с 2-0 победи. На полуфиналите отново ще се играе до 2 победи от 3 мача. Първата среща между двата тима ще бъде на 25 март (неделя) в Казан.

Супер Ели започна като титулярка за „Динамо” и игра много силно в първите два гейма, като имаше основна заслуга за спечелването им. За огромно съжаление българката се контузи в средата на третата част. При резултат 12:13 Ели Василева падна лошо след атака и си нарани дясното рамо. Българската посрещачка веднага бе сменена от Даря Малигина. Въпреки това „Динамо” спечели гейма с 25:22 и мача с 3:0.
Въпреки контузията Елица Василева завърши с 12 точки за успеха. Най-полезна за „Динамо” пък бе азербайджанската звезда Наталия Мамадова с 16 точки за победата. За тима на „Сахалин” Елена Литовченко се отчете с едва 10 точки.