Асът на “Рилски спортист” Петър Горняшки стана държавен шампион по борба

Горняшки (в средата) по време на награждаването в Бургас. Пред него е старшията Димитър Магаев.

Здравко Ников се качи на подиума с трети резултат, пребори се за бронзово отличие

Самоковецът Петър Горняшки стигна до титлата в кат. 71 кг на държавното първенство по борба класически стил за кадети в Бургас. Талантът не остави никакъв шанс на конкурентите си, демонстрирайки завидна мощ и техника на тепиха.
Горняшки тръшна с лекота съперниците си на осминафинала, на четвъртфинала и на полуфинала, а в битката за първото място се справи със съпротивата на аса на “Славия” Иво Стоянов. Веднага след триумфа Пепи бе награбен от личния си наставник Димитър Магаев, който го понесе на ръце.
Щастие имаше и за друг представител на “Рилски спортист” – Здравко Ников. В кат. 80 кг Ников успя да се пребори за бронз в конкуренцията на 20 борци. Здравко бе изпреварен единствено от бъдещия победител Валери Алексиев (Тетевен) и от сребърния медалист Атанас Иванов (“Локомотив”-Вн), като с поведението си в залата заслужено бе възнаграден с аплодисменти от феновете по трибуните.
Радослав Клашнов и Християн Керефеин завършиха пети, съответно в кат. 42 и кат. 110 кг, седми финишира Георги Попов при 51-килеграмовите, а осми остана Георги Бошнаков в кат. 92 кг.
Най-многолюдна бе групата на 71-килограмовите борци с 23-ма представители, а най-малко бяха желаещите в кат. 42 и кат. 45 кг с по петима състезатели.
Общо 146 спортисти от почти 30 клуба от цялата страна взеха участие в републиканските финали в столицата на Южното ни Черноморие.