Дупнишките поетеси изпълниха свои творби.

Дамите поздравиха със свои изпълнения талантите от Вокален състав „Артпоп“ и на музикалния ръководител Яна Чинова

В Дупница отбелязаха Международния ден на жената – 8 март, с рецитал на жени поетеси в галерия „Околийска къща“. Десетки почитатели на поезията аплодираха изпълненията на Василка Сумева, Димитрина (Рия) Арабаджиева, Мариана Александрова, Рени Мазникова и Станка Равелова. Ивианна Денчева не можа да присъства, понеже е в Германия, но изпрати свои стихове, които актрисата Василка Сумева прочете.

Десетки гости се насладиха на творбите на петте поетеси и на богатата програма. Отпред е адвокат Коларов, вляво – Таня Камбурова и Михаил Николов

Поетесите рецитираха главно творби от издадени свои книги, свързани с жената, любовта и нейното щастие, а Рени Мазникова пожела представителите на по-нежната половина на човечеството по-често да изпълняват желанията си. Мариана Александрова прочете „Часът на кадънките“ – творба, която определя като поемата на живота си, и сподели, че с нея е спечелила голямата награда – златна статуетка от конкурса „Момина чешма” за цялостно творчество в Разград.

Северина Николчина с музикалната си ръководителка Яна Чинова

Преди началото на тържеството адвокат Никола Коларов прочете приветствие към жената и майката, а Йоана Борисова поздрави присъстващите със свое изпълнение на рояла. Изпълнения на пиано имаха след това и Северина Николчина с музикалната си ръководителка Яна Чинова и Йоанна Ранкова, а малкият Константин Сусанин връчи подарък на всяка една от тях. В музикалната програма се включиха солисти от Вокален състав “Артпоп” с ръководител Таня Камбурова, като началото постави най-малкият изпълнител Михаил Николов с песента „Майчице свята“.

Сред присъстващите на срещата бяха участничката във Втората световна война Здравка Христова, актьорът Иван Иванов, художничката Цветанка Христова, музикантът Ильо Джонев, както и експертът в общинския отдел „Култура, младежки дейности и спорт” Радослава Данаилова.

Поетичната среща се организира от община Дупница. На поетесите от името на кмета инж. Методи Чимев бяха връчени приветствени адреси и картички, а на участниците в програмата – червени рози. Организаторите почерпиха присъстващите с бяло вино и сладкиши.