Нов съюзник на Ердоган: Турски флаг отново ще се вее над Атина

С помощта на Аллах, това знаме, което те изгориха и оскверниха ще се вее над Атина отново“, заяви Дестичи

 

Лидерът на екстремно-дясната турска „Партия на големия съюз“ Мустафа Дестичи обяви, че турският флаг отново ще се вее над Атина, с помощта на Аллах. Това пише електронното издание на гръцкия вестник To Vima, цитирано от “Фокус”.

Дестичи, който заяви, че неговата партия ще се съюзи с управляващата „Партия на справедливостта и развитието“ на турския президент Реджеп Таийп Ердоган за следващите избори, изрази недоволството си от изгарянето на турски флаг на партиен митинг на гръцката екстремно дясна партия „Златна зора“.

Той подчерта, че е вбесен от това, че, както ги нарича To Vima, фашистите са си позволили подобно действие и призова гръцките власти да арестуват извършителите.

„Това, което казваме на гърците и гръцкото правителство е, че те трябва да помнят, че величествения, червен турски флаг с полумесеца се вееше над техните територии не толкова отдавна. С помощта на Аллах, това знаме, което те изгориха и оскверниха ще се вее над Атина отново“, заяви Дестичи.

Освен това, той подчерта, че, след като Атина екстрадира „терористите“ в Турция, ще има правото да изисква нещо от Анкара, визирайки осемте турски военни, които избягаха в Гърция след неуспешния опит за преврат срещу Ердоган през юли 2016 година.