Трима младежи откриха мъртва жена край самоковското село Говедарци. Трупът е на 56-годишна жена от София на име Ивелина, тя е намерена мъртва в параклиса „Свети Мина“ в землището на с. Говедарци в местността Мечкарица. Параклисът се намира на 2 километра над селото, пътят до там е черен и труднопроходим за МПС-та при зимни условия. Към момента не става ясно кога е издъхнала жената, от колко време трупът е там и обявена ли е за издирване от нейни близки.

На 8 март тримата младежи от селото решили да посетят параклиса и да запалят свещица за здраве по-случай рожден ден на един от тях. При опит да влязат в параклиса, вратата трудно се отворила. Бутнали по-силно и при влизането изпаднали в ужас, след като видели безжизненото тяло на пода, покрито с черга до вратата. Тримата не познават починалата. Веднага е подаден сигнал на 112.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при РУ-Самоков. Констатирана е била смъртта на жената, при огледа са били намерени няколко предсмъртни писма. В края на едно е написала, че два пъти прави опит да сложи край на живота си, но третият ще бъде успешен заради тежко заболяване. Местните споделят, че Ивелина е живяла от известно време в бунгало под наем над с. Говедарци в близост до писта Говедарци, но от няколко дни не са я виждали.

В селото се носеха няколко неофициални версии за смъртта на Ивелина. Една от версиите, които се лансират, е, че любовна мъка след раздялата със съпруга й я накарала да посегне на себе си. Другата версия е, че 56-годишната жена е избрала сама да сложи край на живота си заради тежко и мъчително боледуване.   Според служители на МВР по първоначални данни няма данни за насилствена смърт и по-скоро става въпрос за нещастен случай.
Тялото на починалата е транспортирано с линейка до Съдебна медицина-София, където ще бъде извършен оглед на трупа и аутопсия за установяване причината за смъртта й. По случая е образувано досъдебно производство.