Ексслужителят на „Пътни такси” на ГКПП-Кулата Христо Танчев-Факети на съд за 76 кг канабис за 455 580 лв.

Изправят на съд бившия служител на „Пътни такси” на ГКПП-Кулата Христо Танчев-Факети, спипан със 76 кг канабис за 455 580 лв.

„Окръжна прокуратура-Благоевград приключи разследването на Танчев от Петрич и внесе в съда обвинителен акт за извършено от него престъпление по чл. 354а, ал. 2, изр. 2 вр. с ал. 1, пр. 4 от НК”, съобщиха от прокуратурата.

На 03.10.2017 г. в група „Криминална полиция“ при РУ-Петрич е получен оперативен сигнал, че в къща в с. Тополница, общ. Петрич, обитавана от обвиняемия с прякор Факети, се съхранява наркотично вещество – канабис.

Униформените от сектор КП при РУ-Петрич заварили в къщата само майката на обвиняемия, която обяснила, че синът й не е у дома. Още в двора обаче униформените усетили силна специфична миризма на канабис. Обвиняемият се прибрал малко по-късно. Последвало претърсване на къщата. В таванско помещение, върху опънати сезалови въжета и на пода, е намерена и иззета над 107 кг зелено-кафява тревиста маса, представляваща стебла с клони, листа и плодни съцветия, реагираща при полеви наркотест на канабис (марихуана). След отделяне на стеблата и клоните иззетото вещество било с бруто тегло 76.380 кг.

За извършеното действие по разследването е изготвен протокол за претърсване и изземване. В него Танчев е посочил, че канабисът, който е намерен, е негов и го е оставил да съхне.

Проверката показала, че откритото е коноп (марихуана).

Стойността на предмета на престъплението е в размер на 455 580 лв.

Предстои насрочване на делото за разглеждане в съда.

През октомври миналата година Факети беше пуснат срещу 1000 лв. гаранция. Той е известен най-вече с акцията преди 10 години, когато бе сред арестуваните 20 служители на ГКПП-Кулата. Процесът срещу тях, нашумял като „делото „Пътни такси”, още не е приключил.