Царските вина на цар Самуил се ляха на 8 март в дупнишкото село Баланово, бизнесменът Иван Кисьов подари 100 карамфила на дамите

Осмомартенското хоро на балановки поведе Росица Михайлова
Вкусната питка на Кирка Златкова се хареса на всички балановки
Ръкопляскания за първото осмомартенско хоро в Баланово от бай Иван и Йорданка Накова
Ангел Гаведски се хвана на хорото
Акушерката Кирка Павлова почерпи домашни пастички и сладки
Плетени домакински ръкохватки от томболата спечелиха Йорданка Павлова и Незабравка Михайлова
Йордана Дракова с Роза Михайлова
С бяло домашно вино вдигна наздравица Райна Агонцева
Балановският кмет Явор Митов на осмомартенското хоро
Виолета Стойнева, Йорданка Накова и Зафирка Хаджийска

Най-вкусната баница с тиква омеси Йорданка Навкова, пастичките на Кирка Павлова бяха хит

Сто карамфила подари бизнесменът Иван Кисьов за Осми март на дамите от дупнишкото село Баланово, за които кметът Явор Митов организира празник, на който всички се веселиха и хапнаха вкусотийки.

Станка Велинова почерпи извънредно с бонбони и сладки за рождения ден на внучката си Виктория. Кирка Златкова омеси най-вкусната питка, а пастичките на акушерката Кирка Павлова бяха хит.

Специално за 8 март бившият фелдшер Ангел Гаведски отвори бутилки от най-елитните си вина, направени от 12 сорта грозде. Читалищната деятелка Виолета Стойнева, Йорданка Навкова и бившият полицай Зафирка Ханджийска първи опитаха от еликсира. Гаведски обаче отказа да разкрие тайната на виното си, само издаде, че е по рецепта, запазена от времето на цар Самуил и Арон и гроздето се пече на специално слънчево място.

Тържеството започна с конкурс за домашни погачи, баници и сладки. Вкусотиите оценяваха кметът Митов, Иван Агонцев и Ангел Гаведски. Най-вкусната баница с тиква омеси Йорданка Навкова.

Домашно плетени ръкохватки и домакински принадлежности се разиграха на празника. На Йорданка Павлова и Незабравка Михайлова се паднаха ръкохватки. Библиотекарката Мая, която е от Благоевград и отскоро работи в Баланово, раздаваше наградите от томболата.

Кръшни хора извиха Райна Агонцева, Йордана Дракова, Татяна Спасова, Роза Михайлова, Радостина Михайлова, Нигрита Танчева, Иванка Илиева, Мария Врабчева, Александра Малинкова.