Частен съдия-изпълнител продава многостайния апартамент на мис Благоевград 2013 Евелин Ненова и сестрите й за 162 216 лв.

Апартаментът на Донков на ул. „Шар планина”

 

 Имотът на дъщерите на бившия общински съветник Спас Ненов е ипотекиран

Гергана Стойнева сложи на тезгяха за 70 000 лв. и жилището от 142 кв. на бизнесмена Владимир Донков

Многостайният апартамент на бизнес семейството Ненови в Благоевград излезе на пазара срещу сумата от 162 216 лв.

Спас Ненов със съпругата си

Жилището е записано като собственост на името на Евелин Спасова Ненова, Елизабет Спасова Ненова и Симона Спасова Ненова чрез майка им Вяра Велинова Ненова, като законен представител, според информацията в списъка на ЧСИ Гергана Стойнева.

Факсимиле от обявлението на ЧСИ за продажбата на апартамента на сестрите Ненови

Апартаментът се продава за удовлетворяване вземането на банка, тъй като е ипотекиран. Семейство Ненови са известни в Благоевград. Евелин Ненова е носителка на титлата мис Благоевград 2013 г., неин ментор в модните среди беше покойната Миропа Кьосева. Евелин е възпитаничка на лондонски колежи, Елизабет пък е получила образованието си в САЩ.

Спас Ненов пък е бивш общински съветник, занимава се с бизнес с метали. През 2010 г. съдия-изпълнител обяви за публична продан недвижими имоти, собственост на благоевградската фирма “Еви и Бети”, регистрирана на името на Вяра Ненова, съпруга на Спас Ненов, известен в Пиринско като Петела. Принудителното търгуване на два земеделски имота и административна сграда край Благоевград за около 550 000 лв. тогава бяха са заради кредит към банка. През 2015 г. пък той доброволно събори вилата си в местността Бодрост заради висящи кабели над нея и тъй като не бе успял да я узакони.

Още един многостаен апартамент на известен благоевградчанин продава частният съдия-изпълнител Гергана Стойнева. Бизнесменът Владимир Донков е на път да изгуби многостаен апартамент в Благоевград. Жилището на ул. „Шар планина” е обявено за продажба от частния съдия-изпълнител Гергана Стойнева за 70 000 лв. Апартаментът е от 142 кв. и се продава заради вземане на банкова институция. Имотът е ипотекиран и има възбрана от ЧСИ Гергана Стойнева.

Припомняме, че през 2010 г. Донков беше на прицела на така наречената комисия „Кушлев”. Тогава по искане на комисията “Кушлев” съдът наложи забрана и на Владимир Донков-Кучето, който разполага с 3 апартамента в черноморския курорт Равда и апартамент в Благоевград на ул. “Шар планина” 17. Двете си коли – BMW 525 и “Опел Корса”, Донков също не може да продава или залага. Магистратите запорираха и дружествените дялове на Донков във фирмите “Монополи – ВТ”, “Вид“, “Вид 2007” и “Ида плюс”.