С „Динатстрой” и няколко сдружения съветниците Димитър Урдев и Васил Миладинов летят по обекти за стотици хиляди

Димитър Урдев

 

В списъка са проектът със скандалния водопровод в село Илинденци и село Драката за 2 679 628,71 лв. и спортна зала в село за 2 013 949 лв.

 

Общинските съветници на Благоевград Димитър Урдев и Васил Миладинов, които са собственици на строителна фирма „Динатстрой”, влизат в топ 10 по спечелени обществени поръчки в Югозапада.

Васил Миладинов

Фирмите им участват в обединененията „ВДС Гардън” ДЗЗД и „Лихт” ДЗЗД. Така те ударно печелят апетитни обекти за милиони. Двамата нашумяха около изграждането на скандалния водопровод на селата Илинденци и Драката, общ. Струмяни, за 2 679 628,71 лв. без ДДС, извършен от „ЛИХТ“ ДЗЗД, и с още няколко обекта общо за около 8 млн. в Струмяни.

Емил Илиев (в дясно)

Местните подготвят протест заради новия водопровод, който непрекъснато аварира, а хората стоят без вода и чакат помощ от прокуратурата. Съветниците Урдев и Миладинов са на особена почит в ЮЗУ „Неофит Рилски”, където са осъществили ремонт за 1 806 560 лв. Там се трудили работници на „Динатстрой”. В рамките на една година те поели и още една поръчка на ЮЗУ за 650 965 лв. Лятото на миналата година „Динатстрой” е санирала блок в Благоевград за 540 000 лв. На сметката си фирмата има и още един договор по програмата за саниране в Благоевград на стойност 1 510 465 лв., който е от 2016 година.

За 7000 лв. фирмата на Урдев и Миладинов е осъществила и ремонт на административната сграда на ДФ „Земеделие” в Благоевград.

„Динатстрой” е получила 1 237 165 лв. от Военни клубове и военно почивно дело към МО за реконструкция и модернизация на ваканционно селище Обзор. Впоследствие са платени още 95 617 лв. от същото ведомство за допълнителни СМР-та по обекта.

В община Белица се нагърбили и изпълнили строеж на спортна зала в ОУ „Св. Паисий Хилендарски” в село Краище за 2 013 949 лв. Спортната зала в селото е миниатюрна, разположена е на по-малко от 1 дка площ и е изградена по проект за трансгранично сътрудничество между България и Гърция.

В община Петрич ДЗЗД „Динатстрой-Водстрой 98” – Благоевград е прибрало 4 623 972 лв. по Програма за развитие на селските региони за строеж на канализация на село Габрене, община Петрич.

Ръководството на община Малко Търново е броило на „Динатстрой” 497 261 лв. за строително-монтажни работи с реконструкция, обновяване и оборудване на медицински център.

Чрез ДЗЗД „ВДС Гардън” съветниците печелят серия обекти в община Струмяни – 2 283 508 лв. за благоустрояване и реконструкция на спортни обекти по проект „Играй с мен”. Както и 1 458 123 лв. и още 907 338 лв., отново по същия проект.

Изпълнението и на трите обекта се разследва от ДАНС.

Чрез ДЗЗД „Лихт” пак в община Струмяни дуото Урдев – Миладинов печели и проект „Реконструкция на водопроводна мрежа и възстановяване на асфалтова настилка в селата Илинденци и Драката, община Струмяни, за 2 679 627 лв. Изпълнението по думите на хората е под всякаква критика. Затова те са подали сигнал в ДАНС.

В община Ракитово „Динатстрой” – Благоевград, е осъществила реконструкция и подобряване на сградния фонд на читалище „Будилник” и читалище „Св.св. Кирил и Методий”, село Дорково, за което е получила 408 368 лв.

В сдружението освен двамата съветници влизат още няколко физически лица. Благоевградчани твърдят, че гуруто и умът на сдружените собственици на фирми е Емил Павлов от Благоевград.

Това са малка част от успехите, които са пожънали двамата.