Кметът Владимир Джамбазов раздаде купи на победителите в шахматния турнир на Долна баня, Петър Козарев спечели 7 битки

Голям шахматен турнир под патронажа на кмета Владимир Джамбазов се проведе в Долна баня. Той е организиран от местния шахматен клуб с председател инж. Методи Благов и е посветен на 140-годишнината от Освобождението на България от турско робство.

В спортната надпревара освен отбора на домакините участие взеха и отбори от град Костенец, село Костенец, Белово, както и отборът на ветераните от шахматния клуб на “Локомотив” (София). Общо 27 състезатели се включиха в юбилейния шахматен турнир в заседателната зала на общината. Те играха по щвейцарската система, седем партии от по 20 минути.

След почти шестчасовата “битка” по черно-белите полета на шахматната дъска в крайното индивидуално класиране първи с убедителните си седем победи се нареди к.м.с. Петър Козарев от отбора на Долна баня, който е родом от Пазарджик, но в момента е обитател на Центъра за настаняване от семеен тип “Успение на Пресвета Богородица” в рилския град.

Втори с 5,5 точки остана м.с. Георги Пенчев, също от отбора на домакините, а третото място бе за к.м.с. Славчо Тонев с пет победи от отбора на град Костенец. В крайното отборно класиране първи с 20,5 точки се нареди отборът на шахматния клуб в Долна баня, втори останаха ветераните от шахматния клуб “Локомотив” (София) с актив от 16,5 точки и трети с 16 точки бе отборът на шахматния клуб от Белово. На класиралите се на първите три места в отборното и индивидуалното класиране на шахматния турнир парични награди, специални купи и грамоти връчи кметът на община Долна баня Владимир Джамбазов, който сърдечно благодари на всички за участието и им пожела здраве и бъдещи спортни успехи.