Работници на фирмата, подменяща водопровода в жк „Бистрица” в Дупница, скъсаха стария, остави на сухо „Бешика”: Ако така ще работят, да се махат

Велко Руйков

 

Директорът на „Нивелстрой” Велко Руйков: Ние поставяме само инертните материали, от ВиК са слагали етернитови тръби, където това не е разрешено

 

Работници на фирмата, подменяща водопровода в района на жк „Бистрица” в Дупница, оставиха цял ден без вода жителите на „Бешика” вчера.

„Работниците са скъсали съществуващия водопровод. От наша страна сме предоставили всички скици откъде минава трасето, имат нашето пълно съдействие”, каза за вестник „Вяра” директорът на ВиК-Дупница Илия Илиев. Той уточни, че ремонтът изцяло ще бъде за сметка на фирмата изпълнител на проекта. „Ако ние участваме по някакъв начин, това трябва да ни се плати, тъй като аварията е заради тях”, добави той.

„Виждаме камиони и друга техника на фирма „Нивелстрой”, ако така смятат да я карат всеки ден, няма да се разберем. Или ще работят качествено и ще наемат специалисти, или да се омитат, докато е време. Къде да намерим собственика на фирмата?”, дойдоха в редакцията и питаха над 20 души от района на „Бешика”.

Веднага се свързахме със собственика на фирма „Нивелстрой” Велко Руйков.

„От ВиК са направили етернитови тръби на място, където това не е разрешено и е недопустимо, от там тръгва проблемът. Но не ние сме виновни за аварията, ние поставяме само инертните материали”, каза той.

Ръководството на общината призоваха жителите на квартала към търпение, но е факт, че още от есента в жк „Бистрица” се копае. Някои от дупките са запълнени, но на други места хората газят кал.