С разбито от 4-тия път шампанско кметът Чимев поля мегаремонта за 10 млн. лв. в дупнишкия жк „Бистрица”, строят детска градина, параклис, паркинги…

Кметът Методи Чимев засилва за четвърти път бутилката шампанско в багера.

 

Бившата счетоводителка Седевка Шушкова: Кварталът ще стане ВИП след обновяването

Кметът на Бистрица К. Огненски, зам.-кметът Милев,  Димитричка Милушева, Бойка Петрова и десетките гости се почерпиха с питка с мед

Велко Руйков и кметът Чимев: Ще има аварии и несгоди, бъдете търпеливи

 

С първа копка, направена от кмета на Дупница Методи Чимев и управителя на фирмата изпълнител “Нивел Строй” Велко Руйков, бе даден официален старт на мащабния проект за реконструкция на жк „Бистрица“.

Красимир Георгиев, Олга Китанова, Емил Гущеров, Велко Руйков, Крум Милев, Методи Чимев и Радослава Чеканска
Пенсионерката счетоводителка Седевка Шушкова, литераторката Димитричка Милушева и Бойка Петрова

Кметът Чимев успя да разбие бутилката шампанско на 4-тия път. Първата копка бе направена по традиция с водосвет за здраве, късмет и благополучие от архиерейския наместник на Дупнишка духовна околия отец Георги Паликарски.

Кметът Чимев пръв отчупи от питата с меда и почерпи първо Маргарита Петрова.
Кметът на Дупница Методи Чимев заедно с депутатката Чеканска прерязаха лентата на обекта.

На събитието присъства целият кметски екип със зам.-кметовете Крум Милев, Красимир Георгиев, Олга Китанова, председателят на ОбС Емил Гущеров, народният представител Радослава Чеканска, екипът по проекта, общински съветници и граждани на квартала.

Младите майки Даниела и Мариела с бебчетата Белослава и Вивиан

На тържествения водосвет присъстваха още инж. Славка Петровска, арх. Адрияна Велева, кметът на дупнишкото село Бистрица Кирил Огненски.

Над 10 млн. лв. са реално инвестициите до този момент в най-големия жилищен квартал на града.

Тържествения водосвет отслужи отец Георги Паликарски.

“5 млн. лева са парите само за надземната инфраструктура и отделно още толкова за подмяна на водопровод и канал. Много е важно да се знае, че това е първи етап от ремонта на квартала, като тук са предвидени още дейности и след това. На мястото, на което сме сега, ще бъде изградена и детска градина, както и обособен площад за квартала. Държа да отбележа отново, че в следващите месеци ще има много несгоди и проблеми, но призовавам гражданите да проявят търпение. Няма как без това, ако искаме да имаме напълно обновен квартал с асфалтирани улици, пешеходни алеи, зелени площи, паркинги, детски площадки и спортни съоръжения”, заяви инж. Чимев. Той разкри, че в района ще бъде изграден и параклис, но мястото в момента се обсъжда с отец Георги.

Отец Паликарски поръси със светена вода присъстващите.
Инж. Славка Петровска и служителка на общината на церемонията
Кметът на дупнишкото село Бистрица Кирил Огненски

“Започнахме с подмяната на канала вече и успоредно с това и водопровода. На някои места е вече подменен. Първо ще се изгради подземната инфраструктура, след което започваме цялостно преасфалтиране, изграждане на тротоарни и зелени площи, обособяване на местата за отдих… Ще работим с няколко екипа, защото на някои места се позволява да се прави надземната инфраструктура, а и за да спестим време и намалим колкото е възможно дискомфорта на жителите. Няма как, проблеми с аварии по комуникационните връзки ще има. В следващите месеци трябва търпение и разбиране”, заяви Руйков.

Кметът Чимев засили четири пъти бутилката шампанско в багера и едва на четвъртия път шампанското се разби в кофата на багера.

Бившата счетоводителка Седевка Шушкова дойде на събитието с комшийките си Бойка Петрова и Димитричка Милушева. Тя сподели: „От 20 години чакам това благоустрояване на квартала. От тук минава пътят за Фенерка и жк ”Бистрица” ще стане ВИП квартал след благоустрояването”, убедена е Шушкова. Тя е майка  на известния дупнишки финансист Крум Шушков.

Майки с деца в бебешки колички също бяха на първата копка, сред тях бяха майките Даниела и Мариела с дечицата си Белослава и Вивиан.

Кметът Методи Чимев почерпи гостите с богородична питка с мед. С бяло шампанско кметът Чимев се чукна с председателя на ОбС Емил Гущеров и с депутатката Радослава Чеканска.