Каратистът Пламен Кирилов от Кюстендил предложи брак на приятелката си Борислава след 12-годишна връзка, учат се на народни танци преди сватбата

След 12-годишна връзка двамата ще си кажат "да" на 23 юни.

С ансамбъл „Шевица” трябваше да пътуваме за Южна Корея, но заради световното първенство в Молдова ще пропуснем, призна 31-годишният мъж

Един от най-добрите каратеки в страната Пламен Кирилов показва завидни умения в народните танци.

Борислава и Пламен с кумовете си Диляна и Явор (в близък план)

В последните три месеца кюстендилецът и неговата бъдеща съпруга Борислава Ганева са се впуснали в новото занимание и станаха част от ансамбъл „Шевица”.

Пламен Кирилов

Една от причините е най-важното събитие в 12-годишната им връзка – предстоящата сватба. Боби е от Плевен, също е каратистка, а съдбата ги събира заедно в клуб “Левски”. Щастливото събитие е насрочено на 23 юни в София, а кумове на двамата ще бъдат тяхната колежка и треньорка на “Мак Доналд” Диляна Владимирова и съпругът й Явор.

“Колега от настоящата ми работа репетира в ансамбъл “Шевица”, с ръководител Петър Ангелов и покрай него с Боби се записахме да научим някое хоро, и така се запалихме. Дотогава изобщо не бях играл хора, но вече съм толкова добър, че с ансамбъла участвах вече на три благотворителни концерти, а преди седмица – в зала 1 на НДК. Народната музика съм си я харесвал винаги и дойде времето и да искам да играя на нея. Чувствам се прекрасно и най-важното е, че ми се получава. За да науча първия танц, ми бяха нужни около два месеца, като всеки ден репетираме по 4-5 часа. Сега вече знам два, а до сватбата трябва да се справим и с третия въпреки многото ангажименти.

С колегите от ансамбъла в НДК

Ансамбълът е поканен за участие в международния фестивал на CIOFF в Южна Корея в началото на октомври, на който аз и Боби трябваше да отидем, но за съжаление ще пропуснем, защото имаме Световно първенство в Молдова по същото време”, споделя за пътя от карате до народните танци Пламен и допълни, че те го изморяват повече отколкото карате тренировките.

31-годишният Пламен Кирилов е възпитаник на карате школата на клуб „Шурикен”. Многократен републикански шампион, медалист от международни турнири и национален състезател. Преди сватбата му предстои друго важно изпитание, а именно участие на Европейско първенство по шотокан в Полша, което е от 13 до 15 април. Борислава от година се занимава с треньорска дейност към кюстендилския клуб “Дарис”, който води тренировки и в столицата.