Клуб "Шурикен" стана комплексен победител

 

 

255 каратеки от 21 клуба се включиха в 7-ата международна купа мемориал „Светослав Иванов”, която се проведа в зала „Осогово“ в Кюстендил.

Зала „Осогово“ едва побра участници и приятели на каратето

Състезателите от България, Македония и Сърбия си оспорваха отличията в 362 дисциплини при деца и юноши до 18 години. Организатори на надпреварата са семейството на Светослав Иванов, карате клуб “Шурикен”, със съдействието на община Кюстендил и родната федерация.

Клуб „Дарис“ се нареди на четвърто място

Кюстендилските каратеки на „Шурикен“ оново бяха №1 на турнира с 16 златни, 12 сребърни и 21 бронзови медала в дисциплините ката, кумите и отборно ката и по този начин затвърдиха превъзходството си от миналата година, когато отново бяха с класа над останалите отбори. От КК „Шурикен“ взеха участие 50 състезатели, предимно начинаещи деца, за които това беше първо състезание.

Втори се класира тимът на „Никон“ (София) и трети „Ронин 11“ (София). Четвъртото място остана за друг кюстендилски клуб – „Дарис“. Състезателите спечелиха 9 медала – 1 златен, 4 сребърни и 4 бронзови. Клубът участва с 15 състезатели, само при най-малките деца, които за първи път играеха на състезание и се представиха много добре.

Каратеките демонстрираха майсторство на татамито

Спортната зала в Града под Хисарлъка се оказа доста тясна за традиционната спортна проява за близо 500 състезатели, треньори, родители и зрители. Това красноречиво говори, че турнирът всяка година става все по-голям.

Георги Ривов, член на УС на федерацията и главен съдия на турнира, каза, че в следващите години очаква броят на участниците да мине бройката от 300 каратеки, а за такова мащабно състезание, което доближава стандартите на европейски и световни купи, е нужна по-голяма зала.

Синовете на Светли получиха медали

„Участваме всяка година на този турнир. Със Светли бяхме много близки и винаги сме тук. Нивото на турнира расте с всяка една година, децата в България са доста талантливи. За съжаление условията като цяло не само тук не са много добри за спорт”, сподели главният треньор на „Никон” Николай Цанев.

В залата присъстваха и двамата синове на Светли, които на откриването на турнира получиха медали от Емил Димитров.

 

 

Please follow and like us: