Емил Христов

 

Община Бобов дол наложи запор на дружеството заради неплатени данъци, прибира три локомотива за 626 728,70 лв.

 

Енергийният гигант ТЕЦ „Бобов дол” ЕАД изпадна във финансов колапс. Директорът Емил Христов, който е съветник в ОбС – Дупница, моли шефовете на „Търговска банка Виктория” ЕАД Красимир Жилов и Галя Димитрова за удължаване на срока за плащане с една година. Дружеството трябва да извърши еднократно изплащане на главница в размер 3,5 млн. лв. „За съжаление ТЕЦ „Бобов дол” ЕАД няма да може да извърши дължимото плащане. Затова, като представител на облигационерите, по силата на сключен договор се обръщам с молба да се промени падежът за плащане и то да бъде извършено на 5 април 2019 г.”, пише Емил Христов.

Междувременно стана ясно, че община Бобов дол е наложила запор на ТЕЦ-а за 618 944 лв. заради неплатени данъци. Мярката е наложена от публичния изпълнител и главен експерт на МДТ при община Бобов дол Юлия Христова. Тя е наложила запор върху три локомотива на ТЕЦ-а на обща стойност 626 728, 70 лв.

Междувременно стана ясно, че ТЕЦ „Бобов дол” е искал разрешение да сключи в качеството си съдлъжник договор за банков кредит с „Първа инвестиционна банка” АД – кредитор, и „Консорциум Енергия МК” АД – кредитополучател, в размер на 140 000 000 лв.

Тецът е получил категоричен отказ от КЕВР. Комисията е отказала на теца да даде и разрешение за учредяване на особен залог върху търговското предприятие на ТЕЦ „Бобов дол” ЕАД. Искането за кредита е поради огромната задлъжнялост на теца, когато е управлявал съвет на директорите в състав Владимир Владимиров, Атанас Въкъвчиев и Петър Петров.

Парите са искани за изграждане на сероочистващи инсталации.

3 КОМЕНТАРИ

  1. Владе кумониста открадна много от теца и децата му са там на хранилка отдавна и лубовницата му съшто голям аидук

  2. Кумонист голям после партия лидер да лиже къза на ковачки единия му син счетоводител в теца другия подръжка на компиутрите на заплата 3000 хиляди от години ,лъбовницата му цех за слатки и направи с магазин в голямо село и сладки за теца се доставят всеки месец теца плашта имоти направи много с това къде краде от теца с години мръсен гаден кумонист надули са се от ядене ште се пръснат тупани са цялото племе

  3. Ковачки спиш пойскаи му сметка и виж имотите и колко години те краде Владимир владимиров .ште се убедиш сам

Comments are closed.