Полицаи спасиха открадната от роми немска овчарка в Самоков, медсестрата Елена Арнаутска: Кучето ми е бито и измъчвано в гората

Благодарим на полицията и на горския, подал сигнал за завързано породисто куче, казаха сем. Арнаутски

 

Полицаи спасиха открадното породисто куче в Самоков. За кражбата са заподозрени роми. Елена Арнаутска сподели с вълнение преживяна наскоро драма около изчезването на Тара. Преди няколко дни през нощта кучето се изпарило от двора на дома й. То е на седем години, чиста порода немска овчарка. „Много умно и е голям пазач. Много сме привързани към него. Това е порода кучета, които се използват и от полицията, защото са много дисциплинирани и се поддават на дресировка“ – разказва Елена Арнаутска, която е позната в Самоков с изключителните си качества на медицинска сестра. Тя живее в квартал „Възраждане“, в близост до ромската махала. Неведнъж в. „Вяра“ е давал трибуна на живеещи, които се оплакват от тормоза, високата музика и непрестанните кражби от домовете им. В двора на къщата на семейство Арнаутски полицията открила следи от крадците, но не и на кучето, което говори, че четириногото вероятно е било упоено и изнесено от колибката му. В съседните дворове също имало следи от крадците. Полицията се отзовала веднага на подадения сигнал за изчезналото куче, реагирала веднага и на информация от горски за забелязано расово куче в гората над село Ковачевци.

В града се носи мълва, че един от замесените в ситуацията е 22-годишният Д. Миланов, но полицията тепърва ще доказва обстоятелства около случая.

„Полицаите се качиха догоре по огромни коловози, километри навътре в гората и открили Тара завързана на едно дърво. Беше в ужасно състояние, като си дойде у дома. Беше стресирана и бита. Едва се влачеше. Говорим за 50-килограмово куче, тя не се е давала явно и те са я били. Тормозили са я и са я мъчили жестоко“, споделя с мъка Елена Арнаутска.

„Тара е гледано куче, и то според всички правила. Има паспорт и всички останали необходими документи. Още веднъж благодаря за отношението на полицията, както и на горския, който е подал сигнала, че е забелязал красиво, гледано куче, завързано от роми в гората на сечището им над село Ковачевци. Поклон пред такива сърцати хора. В днешното време, в което няма надежда и се случват само лоши неща в България, подобно отношение дава вяра“ – сподели още Елена Арнаутска.

„Тази жена вероятно е помагала на стотици роми, дошли в болницата и в лекарския кабинет, жалко е, че е жертва на такова отношение. Но това е ежедневие за жителите на Самоков, трудно се съжителства с хора, които не спазват закона“ – споделиха колегите на Елена. Благодарност за полицията в Самоков изказва и Иван Арнаутски – съпруг на Елена.