„Пирин“ (Разлог) завърши 1:1 като гост в Сливница

Двата отбора не се победиха

 

Наравно завършиха двубоят между „Сливнишки герой“ и „Пирин“ (Разлог) от отложеният 19-и кръг на Югозападната Трета лига, след като двата отбора успяха да си отбележат по едно попадение във втората част.

Мачът, който се игра на градския стадион в Сливница, започна с лек превес на гостите от Разлог, които се адаптираха по-бързо към все още влажния терен след пороя, който се изля в района. Предимството им обаче не доведе до нищо опасно за вратата на Минев. Домакините изравниха играта след десетина минути игра и в 11-ата минута Ничо Ничев овладя един хубав пас вдясно и с удар от въздуха разтресе напречната греда над Абди Абдиков.

В 25-ата минута гостите имаха шанс да отбележат, след като изпълниха пряк свободен удар, като топката бе центрирана в наказателното поле и бе засечена опасно с глава от Димитър Стоев, но излезе в аут.

В края на полувремето домакините не успяха да оползотворят страхотно положение, дошло след грешка в защита на „Пирин“, при която нападателят Мариан Хаджиев остана очи в очи с вратаря Абди Абдиков, стреля с шпагат под плонжа на вратаря, топката се удари в гредата и се върна в играча на домакините, той отново опита да стреля, но кълбото бе изчистено  от гостите.

Втората част започна с лек превес за домакините. В 52-рата минута Весислав Иванов проби през центъра и стреля, топката се удари  в гредата и се върна в останалият сам на предна позиция Ничо Ничев, но страничният съдия вдигна засада. Три минути по-късно отново Весислав Иванов имаше чист шанс да открие, оставайки сам срещу вратаря, стреля с вътрешен фалц, но топката мина на милиметри от лявата греда на Абдиков.

В 68-ата минута капитанът на „Сливнишки герой“ Виктор Викторов пък отправи един топовен изстрел от 25 метра, който прелетя над гредата.

В 80-ата минута бившият нападател на „Героя“ Александър Александров – Аци бе намерен непокрит на границата на наказателното поле, овладя и със страховит шут изпрати топката под гредата за 0:1.

Изравнителното попадение дойде в 84-тата минута. Тогава Росен Колев изпрати топката в мрежата с плътен удар след многоходова атака на домакините  за 1:1. В последната минута на мача домакините пропиляха чиста възможност за обрат, след като опитният полузащитник Николай Маринов нахлу отдясно в наказателното поле на „Пирин“ и със силния си ляв крак стреля от упор право в ръцете на стража Абди Абдиков.

Разделилите по една точка отбори заемат съответно 7-о и 8-о място, с абсолютно еднакъв актив 8 победи, 4 равни и 8 загуби и по 28 точки, като само головата разлика дава предимство на отбора от Сливница.