„Рилски спортист” 330 минути без гол след скучно 0:0 в дербито с „Беласица” у дома

 

Головата немощ на футболистите на „Рилски спортист” продължи и след срещата с „Беласица” от отложения 19-и кръг на Югозападната трета лига. Самоковци отново не можаха да стигнат до попадение и след 0:0 се смъкнаха с още една позиция по-надолу в класирането – до 14-ото място.

В интерес на истината домакините играха добре и имаха няколко добри възможности за гол, но пропуски на тарана Костадин Аджов, на новото попълнение Кристиян Кръстев и на универсалния Ангел Максимов лишиха тима от първи успех от декември миналата година насам. Удар с глава на централния защитник Иван Иванов-Матераци след центриране от фаул пък бе избит виртуозно от стража на „Бела” през втората част.

Петричани отговориха с няколко удара отдалеч и 2-3 мелета в наказателното поле на домакините, но вратарят Марио Райчев не трепна и се справи с критичните ситуации пред себе си.

„Липсата на точки няма как да не се отразява на психиката на отбора. Една победа обаче ще даде нужното самочувствие на играчите и те ще успеят да излязат от тежкото положение, в което са изпаднали”, довериха от щаба на „Рилски спортист”.

Търсените 3 точки от всички в тима обаче трудно ще дойдат в следващия кръг, тъй като съперник на представителите на рилския град ще бъде лидерът ЦСКА 1948. Сблъсъкът с „червените” е утре от 15,00 часа на ст. „Искър”.

 

На снимката: Футболистите на двата отбора не можаха да зарадват с голове малкото зрители по трибуните.