„Рилецо” пречупи „Блокотехна” и завърши под №1 редовния сезон в Балканската лига

Победителите (в бели екипи) отново успяха да надскочат себе си и заслужено триумфираха в Гевгелия.

Самоковци срещат победителя от „Академик” (Пд) и „Башкими” на полуфинала

 

Нови висини достигна баскетболният „Рилски спортист”! След като спечели Купата на България и е лидер в Националната баскетболна лига, тимът от Самоков окупира върха и в Балканската лига. Това стана факт след паметна победа с 85:84 като гост над досегашния лидер – македонския „Блокотехна”. С впечатляващ актив от 11 победи и 1 поражение момчетата на Людмил Хаджисотиров няма как да бъдат изместени от първото място в редовния сезон и на полуфиналите ще се изправят срещу победителя от двойката „Академик” (Пд) – „Башкими” (Косово).

„Рилецо” показа куп интересни неща преди почивката и заслужено водеше в резултата с 43:39. В тези минути с действията си на паркета в Гевгелия се нравеше гардът Дерек Райт. 179-сантиметровият американец правеше каквото си поиска на игрището, като с пробивите си изтормози противника и внесе смут и притеснение у зрителите по трибуните.

След почивката домакините се съживиха и с добри изяви на Данило Миятович и Антон Казарновски изравниха статуквото. Така се стигна до последната минута, която трая сякаш цяла вечност. При 83:82 за „скиорите” съперникът им вкара кош за 84:83 точно 21 сек преди сирената, ала в обратната атака Травис Тейлър заби мощно в коша и донесе успеха на своя тим.

Райт, Тейлър и Еван Раванел завършиха двубоя съответно с 21, 19 и 16 точки, компенсирайки отсъствието на претърпелия операция капитан на отбора Йордан Бозов, а с по две важни тройки в ключови моменти от мача изпъкнаха новоизлюпеният национал Златин Георгиев-Голди и непримиримият Мартин Маринов.